Mål direkt för Broberg i nya NHL-klubben

I första matchen med nya laget slog förre Skellefteå AIK-backen till när St. Louis vände 0–2 till seger 3–2 mot Adam Larssons Seattle Kraken.

Philip Broberg gjorde 2–2-målet i St. Louis 3–2-seger i premiären.

Ishockey2024-10-09 10:01

Med Oskar Sundqvist och Simon Robertsson på skadelistan var Philip Broberg den enda tidigare AIK-spelaren på isen i St. Louis trupp när NHL-säsongen under tisdagsnatten drog igång i Nordamerika.

Broberg, som i somras lämnade förra säsongens Stanley Cup-finalist Edmonton Oilers, visade framfötterna direkt. För efter en stark start av Seattle, med Adam Larsson i truppen, kom vändningen av Blues.

Jordan Kyrou gjorde 1–2 i andra perioden, och bara minuter senare slog Broberg till när han med ett snärtigt handledsskott från vänsterkanten prickade in 2–2. 20 sekunder senare fastställde Jordan Kyrou vändning med ett 3–2-mål som också blev slutresultatet.

Broberg spelade drygt 20 minuter i matchen och var +1. Adam Larsson noterades för 19.17 minuter och var också +1.

I övrigt går det nämna att regerande mästaren Florida Panthers vann med 6–4 mot Boston Bruins samt att Chicago Blackhawks, med Arvid Söderblom som backup, föll med 5–2 mot nya NHL-laget Utah Hockey Club.