Förra AIK-tränarna gör succé i Schweiz

Stefan Hedlund och Bert Robertsson fortsätter att ha framgångar med sitt Rapperswil i Schweiz. Under tisdagskvällen vann Rapperswil för tredje gången mot Rickard Grönborgs Zürich. Rapperswil ligger nu tvåa i serien.

Bert Robertsson och Stefan Hedlund har stor framgångar i Rapperswil. Laget ligger tvåa efter en ny derbyvinst mot Zürich.

Bert Robertsson och Stefan Hedlund har stor framgångar i Rapperswil. Laget ligger tvåa efter en ny derbyvinst mot Zürich.

Foto: Adam Savonen

Ishockey2021-12-08 10:38

Stefan Hedlund och Bert Robertsson är klubben för första säsongen. Rapperswil har varit ett notoriskt bottenlag genom historien och har som bäst nått en tredjeplats i serien.

Den här säsongen har laget lyft. Under tisdagen spelade Rapperswil mot ärkerivalen och topplaget Zürich. Huvudtränaren där är förra förbundskaptenen för Tre Kronor, Rickard Grönborg. 

Rapperswil har varit framgångsrikt mot stjärngänget. Det var 2–0 i interna möten innan tisdagens tredje match lagen emellan. Det blev en målfest, där hemmalaget Rapperswil var starkast. 

Matchen slutade 6–5, efter en dramatisk avslutning.

Segern gör att Rapperswil är uppe på andra plats i tabellen, men har tre matcher mer spelade än trean Zug och fyran Davos. Rapperswil har vunnit tolv av de 15 senaste matcherna. Det gör laget till formstarkast i hela serien.

Nu väntar två matcher till innan ett första kort uppehåll väntar. Det blir två sexpoängsmatcher då det är just ovan nämnda Zug och Davos som står på spelprogrammet.

– Vi jobbar på. Det handlar om att försöka bli lite bättre varje dag över lång tid. Det är spelarna som gör det jobbet och det har fungerat riktigt bra, säger Hedlund.

De förra AIK-tränarna är inne på sin första säsong i Rapperswil och är de andra med AIK-bakgrund som tränar laget. John Slettwoll tränade laget under tre månader säsong 09/10.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!