Efter succéstarten – nu väntar nytt toppmotstånd för Clemensnäs

Clemensnäs har haft en häftig säsongsinledning. Laget kommer att kliva in på isen i Kopparhallen med ett stort självförtroende under onsdagskvällen. Det kommer att behövas när topplaget Piteå gästar. ”De har ju ett stort favoritskap på sig. De ska ju verkligen vinna den här matchen”, säger Clemenskeepern John Westermark.

John Westermark spelade förra året i motståndaren Piteå. Nu hoppas han kunna skrälla mot toppkandidaten i Hockeyettan norra.

John Westermark spelade förra året i motståndaren Piteå. Nu hoppas han kunna skrälla mot toppkandidaten i Hockeyettan norra.

Foto: Jörgen Bergkvist

Ishockey2024-10-09 08:00

Matchen kan utifrån tyckas vara lite speciell för Westermark, som kom från Piteå till Clemensnäs den här säsongen.

– Jag spelade där i fem säsongen, men för mig känns det inte något särskilt. Vi vill försöka göra en bra match, men de är ju skyhöga favoriter.

Är det någon särskild du och laget behöver se upp för?

– Linan med Nilsson, Lundkvist och Nordström har gjort det mesta för Piteå så här långt. De får vi se upp för. Sedan finns ju även Petter Mäkitalo. Han känner jag ju väl sen tidigare, men han stod ju mest på knä och klagade över slipningen förra säsongen, säger Westermark med humoristisk ton.

Clemensnäs har fått en väldigt bra start efter plumpen i premiären mot Sundsvall. Då föll laget med 0–6 efter ett litet ras under den tredje perioden.

– Vid 0–3 i början av tredje perioden blev det litet tapp. Vi släppte någon puck för mycket och det var väl något av målen jag borde ha räddat.

Efter det har det gått betydligt bättre. Clemensnäs är nu uppe i tre raka vinster. Den senaste vinsten, borta mot Boden, var ett styrkebesked. Clemensnäs reste hem med 2–0 och tre poäng i bagaget.

– De var kanske det bättre laget, men vi spelade tight och gjorde mål när vi fick chansen. Vi skapade bra möjligheter under matchen och kunde ha gjort mål även tidigare.

Piteå har också bra form. Laget leder serien med fyra vinster på fem matcher. Senaste matchen i söndags, visade Piteå styrka när laget besegrade Sundsvall med 6–4.

Årets upplaga av Piteå innehåller i vanlig ordning många spelare med bakgrund från Skellefteå. Albin Edlund i mål spelade i Clemensnäs ifjol. På backssidan finns numera rutinerade Fredrik Bergdahl, framåt finns trion Petter Mäkitalo, Oscar Nilsson och Jacob Sundin med bakgrund från Skellefteå AIK.

Vad talar för att ni kan utmana Piteå?

– Vi var ju däruppe och vände 0–3 till 3–3 under försäsongen. Vi har fått med oss bra självförtroende under de senaste matcherna. Vi får satsa på att försöka få en bra start och vara effektiva när chanserna dyker upp.

FAKTA

Hockeyettan

Clemensnäs–Piteå

Var: Kopparhallen

Start: 19:00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!