Efter skadeproblemen – Arvidsson med första SDHL-målet

Stor flytt, SDHL-debut och nu karriärens första mål i högstaligan. Hösten har varit händelserik för Skelleftetjejen Evelina Arvidsson. ”Såklart stort”, säger forwarden efter att ha gjort sitt första mål.

Efter tre veckor på skadelistan var 16-åriga Evelina Arvidsson, från Skellefteå, tillbaka i HV71-tröjan. Då gjorde hon karriärens första SDHL.mål.

Efter tre veckor på skadelistan var 16-åriga Evelina Arvidsson, från Skellefteå, tillbaka i HV71-tröjan. Då gjorde hon karriärens första SDHL.mål.

Foto: Michael Erichsen

Ishockey2023-10-30 20:00

När hon var liten snörade hon på sid skridskorna och fastnade för ishockeyn. Karriären började med killar och som 14-åring debuterade Evelina Arvidsson i Skellefteå AIK:s a-lag. Säsongen efter, (2022/2023), blev det landskampsdebut och efter säsongen tog Skelleftetjejen sin hockeytrunk och flyttade till Jönköping för att gå hockeygymnasium och spela i SDHL med HV71. Nu har Evelina Arvidsson gjort sitt första mål i finrummet.

– Det var ju kul och såklart stort, men tråkigt att det inte var ett mål där vi vann, säger 16-åringen.

Målet kom i forwardens första match på tre veckor. Det efter att Arvidsson var tillbaka i laget efter tre veckor på skadelistan.

– Man fick någon extra klapp i båset och så fick man ju sin puck.

Vart hamnar pucken nu?

– Det blir nog ned i någon låda med någon annan puck, haha.

Totalt har det blivit sex matcher och en positiv formkurva för Skelleftetjejen. 

– Det känns bättre. Från början kände man sig lite efter alla andra men det känns som man kommit in i det och tagit kliv. 

– Jag pratade med tränarna för ett tag sen och tycker jag tagit kliv. Det är såklart jättekul att höra.

Flytten på drygt 100 mil för att för första gången leva själv har gått bra, men senare i veckan kommer en välbehövlig förstärkning till livet och vardagen: familj.

 – På torsdag kommer mamma. Jag längtar och det ska bli kul att hon ska se två matcher också.

En milstolpe är nådd. Det första SDHL-målet är gjort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!