Alm om comebacken, skadan – och häftiga omstarten

Efter att ha spenderat julledigheten i Skellefteå är Johan Alm tillbaka i Stockholm för att i mellandagarna spela dubbla derbyn mot stora rivalen AIK. ”Det brukar vara roliga matcher kring jul, nu blir det ännu ett snäpp upp med en inramning utöver det vanliga”, säger 30-åringen till Norran.

Efter fyra veckors frånvaro var Johan Alm, till vänster, tillbaka i spel sista matchen före julledigheten. ”Skönt att klämma in en match”, säger 30-åringen.

Efter fyra veckors frånvaro var Johan Alm, till vänster, tillbaka i spel sista matchen före julledigheten. ”Skönt att klämma in en match”, säger 30-åringen.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-12-27 09:00

Alm landade i Luleå vid midnatt natten mot den 22 december och fick lite drygt två dygn på hemmaplan innan han på julaftonsmorgonen fick ta flyget tillbaka till huvudstaden.

– Det blev lite kortare än jag hoppats, men ändå skönt att få komma hem till Skellefteå och slappna av lite på hemmaplan.

I sista matchen före uppehållet fick den defensivt skicklige backen göra comeback efter fyra veckors skadefrånvaro i strafförlusten mot Kristianstads IK på hemmaplan. Förlusten till trots var Alm glad över att vara tillbaka.

– Det var skönt att få klämma in en match innan julledigheten. Skadan drog ut mer på tiden än vad vi först trodde och även om jag bara hann med två träningar innan matchen så var det skönt att få spela. Allt satt inte på plats, men det var väl helt okej.

Nu väntar alltså dubbla derbymatcher för Alm som tidigare under säsongen fick en försmak på vad som väntar när AIK var värd för säsongens första derby lagen emellan.

– Det var häftigt, men nu är det vår tur att vara hemmalag. Det brukar alltid vara roliga matcher kring jul, nu blir det ännu ett snäpp upp med en inramning utöver det vanliga.

Vad blir viktigt för er i de här matcherna?

– Det blir väl som alltid något tråkigt svar, men för oss blir det viktigt att vi ser till att styra tempot i matchen. Med vår toppfart blir det alltid svårt för motståndarna att hänga med, och det är något vi har jobbat mycket med den senaste tiden.

I Djurgården, som inför säsongen klev ut på isen med stora förväntningar på sig, är det inte bara på spelarsidan som det har tillkommit namn under säsongsinledningen. Sportchefen KG Stoppel och styrelsen har också valt att entlediga Johan Fagervall, och ersatt honom med den tidigare förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Vad har det skiftet betytt för er? Är det något som har ändrats drastiskt?

– Egentligen inte, utan det har varit ganska mycket samma sak. "Garpen" har tryckt mycket på att vi ska göra det som är vårt och att de andra lagen ska behöva förhålla sig efter det. Sedan har pressen utifrån funnits där sedan första matchen och det har inte blivit någon skillnad, säger Alm och fortsätter:

– Att klubben väljer att göra den här förändringen visar också att det här betyder mycket, så för oss spelare handlar det om att ta oss an uppgiften på rätt sätt. Vi ska inte göra det större än vad det är, men vi har ett viktigt uppdrag, säger han och syftar på att ta tillbaka storklubben till SHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!