Dubbla avstängningar i SHL

Nicklas Lasu, Frölunda, och Oscar Eklind, Brynäs, har en sak gemensamt. Duon stängs av för varsin förseelse och inleder det nya året från sidlinjen.

Nicklas Lasu fick matchstraff.

Nicklas Lasu fick matchstraff.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2022-12-29 14:33

Nicklas Lasu tacklade Rögles Adam Edström i ryggen i onsdagens match mot Rögle. Frölundaspelaren fick matchstraff för tilltaget.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd har nu beslutat att Lasu stängs av till och med den 5 januari, vilket gör att han missar Frölundas kommande två matcher.

"Nämnden finner emellertid att ett visst ansvar kan läggas på motspelaren som i situationen tappar pucken och böjer sig framåt. Med nu nämnt förmildrande inslag i beaktande finner nämnden att avstängningen kan stanna vid två matcher på sätt som framgår av beslutet", skriver disciplinnämnden.

För Oscar Eklind blir det också en avstängning till den 5 januari vilket motsvarar tre matcher. Eklind får även böta 5 000 kronor.

Det var i matchen mot Luleå som Eklind knätacklade Jonathan Andersson och fick matchstraff. Disciplinnämnden trycker på att tacklingen var vårdslös och medför stor skaderisk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!