Derbyhjälten tar plats i Månadens lag: "Helt magiskt"

Det var hans livs viktigaste mål hittills i karriären. Skottet som avgjorde derbyrysaren för Piteå mot Boden onsdag kväll. "Det var helt magiskt. Jag hörde bara att pucken tog i stolpen men förstod inte att den gick in förrän det blev ett jäkla jubel" säger Oscar Eriksson som tar plats i Månadens lag för februari.

Oscar Eriksson har precis avgjort derbyt mot Boden i sudden death. Nu är han en av backarna i Månadens lag.

Oscar Eriksson har precis avgjort derbyt mot Boden i sudden death. Nu är han en av backarna i Månadens lag.

Foto: Petra Älvstrand

Ishockey2024-02-29 22:12

Tidningarna i norr – NSD, Kuriren, PT och Norran – gör en gemensam satsning på hockeyettan i år med tv-sändningar, krönikor och fler artiklar. Vi fokuserar på våra fem lag inom området som är Kiruna IF, Kalix HC, Bodens HF, Piteå HC och Clemensnäs HC. 

Vi utser dessutom Månadens lag för varje månad där vi väljer bland ovanstående klubbar och tar ut en målvakt och en femma (två backar och tre forwards).

Så här ser Månadens lag ut för februari 2024, se fakta om spelarna i rutan längst ner i texten:

Målvakt: Linus Marcko, Kalix.

Backar: Oscar Eriksson, Piteå, Felix Dahlroth, Boden.

Forwards: Mattias Mustonen, Kiruna, Theo Keilin, Piteå, Linus Hedman, Piteå.

Sporten ringer upp Oscar Eriksson dagen efter derbyt. Han svarar och tar en paus från jobbet som elevassistent på Backeskolan.

Sovit gott i natt?

– Ja verkligen, det var ju som en dröm att matchen slutade som den gjorde. Det var verkligen inte svårt att tagga igång för matchen och att sedan få gå in och avgöra känns ju orimligt skönt.

Matchuret stod på 3.15 in i sudden death när Erikssons fullträff avgjorde fajten inför hela 2210 åskådare i Hive Arena.

Ni har fyra raka segrar mot Boden?

– Ja det är magiskt kul. Boden har ett ruggigt bra lag och det är alltid tajta matcher mellan oss men vi har lyckats knipa alla derbyn hittills.

Vad beror det på?

– När alla experter inte tror på oss vill vi ut och bevisa vad vi kan. Jag är så jäkla glad över lagkemin och sammanhållningen i det här laget. Alla har kommit varandra nära och när man kommer ihop så bra som grupp blir allt bättre.

Och du har ju en stor roll i laget?

– Ja så känns det, men gäller att ta vara på den också och kliva fram i viktiga matcher, skönt att kunna göra det igår, säger Oscar och fortsätter:

– När laget spelar bra är det lättare att själv göra det. Vi har bra målvakter och forwards som stöttar oss backar i egen zon. Alla hjälper varandra över hela banan och alla är delaktiga, så är det verkligen.

Nu väntar vila för Piteå medan kvartsfinalerna avgörs. Piteå nästa match blir semifinal hemma i LF Arena den 16 mars.

– Det känns bra att få återhämta kroppen resten av veckan, sedan kör vi igång träningen på måndag och får träna lite extra på boxplay och powerplay och andra viktiga bitar.

Månadens lag februari

Målvakt: Linus Marcko, Kalix (93,75 % räddningar)

Backar: Oscar Eriksson, Piteå (0+4=4 poäng), Felix Dahlroth, Boden (10+5=15 poäng).

Forwards: Mattias Mustonen, Kiruna (3+12=15 poäng), Theo Keilin, Piteå (6+11=17 poäng), Linus Hedman, Piteå (9+4=15 poäng).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!