Byter klubb efter succén – och blir pappa: "Det största i livet"

Piteå Hockeys poängkung Linus Hedman, med SK Lejon som sin moderklubb, lämnar hockeyettan efter succéåret för att fortsätta karriären i allsvenskan med Tingsryd. "Det känns sjukt kul att få chansen där och dessutom väntar vi vårt första barn så det är ju det största i livet" säger han.

Skelleftekillen Linus Hedman har mycket att se fram emot. Poängkungen har fått ett kontrakt med allsvenska Tingsryd och ska dessutom bli pappa för första gången.

Skelleftekillen Linus Hedman har mycket att se fram emot. Poängkungen har fått ett kontrakt med allsvenska Tingsryd och ska dessutom bli pappa för första gången.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Ishockey2024-05-16 09:22

Det är på intet sätt överraskande att Hedman skulle få erbjudande på en högre nivå efter vinterns succésäsong.

Den lilla, vassa, sevärda och hårt arbetande forwarden öste in hela 53 poäng (26 mål och 27 assist) på 51 matcher.

– Vi har haft en sjukt kul säsong då det har gått bra både för mig och laget, så jag är väldigt tacksam över det här året i Piteå, säger han.

Vad ligger bakom det stora lyftet för dig?

– Dels att jag har fått betydligt mer speltid än de andra lag jag varit med i ettan. Och personligen har jag även jobbat med en mental coach och lärt mig hantera alla känslor ute på isen. Det har betytt väldigt mycket för mig.

Något som också har betytt väldigt mycket är Linus sambo Viktoria.

– Jag har ingen agent utan det är Viktoria som har jobbat för att hjälpa mig och varit i kontakt med klubbar och så. Hon har varit en riktig klippa.

Det fanns fler klubbar som var intresserade av Hedman.

Varför just Tingsryd?

– De ser på mig på samma sätt som jag ser på mig själv och jag vill dit och göra avtryck på mitt sätt.

Tingsryd, tolva av 14 lag i vintras, har en ny sportchef i Patric Larsson. Han säger på hemsidan:

– I Linus får vi en spelare som är jobbig att möta då han är intensiv och ettrig i sitt spel. Han är bra och rörlig på skridskorna och vi ser även fina utvecklingsmöjligheter då han är driven och vill framåt i sin karriär.

Vid sidan av hockeyspelandet har Hedman vikarierat i skolan i Luleå, där han bor tillsammans med sambon.

– Jag har pendlat i vinter och åkt mycket buss och det har varit sena kvällar så därför känns det skönt att komma till en klubb där man får en lön så man klarar sig och dessutom är det tidigare träningar så man kommer hem i bättre tid.

Han har ännu större anledning till att längta hem om sisådär ett halvår.

– Ja, vi väntar vårt första barn så det känns förstås sjukt kul. Hon är i vecka 16 så vi har inte hunnit berätta det för så många än, men det är ju det största i livet man kan vara med om så just nu finns ingenting att klaga på.

Samboparet håller precis på att sälja lägenheten i Luleå inför flytten till Småland.

– Allting med Tingsryd har gått väldigt snabbt, det var förra veckan vi hade första kontakten. Nu fixar vi i lägenheten och ska ha en visning i veckan så hoppas vi att det går bra att sälja den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!