Boden tog revansch på Clemensnäs: ”Inte bra i dag”

Clemensnäs skrällde borta mot Boden för någon vecka sedan. Det gick inte att upprepa den här gången. Boden blev för svårt och Clemensnäs föll med 1–5.
– Vi gjorde inte det fundamentala jobbet, tyckte tränaren Kim Lundgren.

Boden fick revansch mot Clemensnäs. Matchen i Boden slutade 5–1 till hemmalaget.

Ishockey2024-10-16 21:42

Boden var förstås revanschssuget efter förlusten senast lagen möttes. Clemensnäs hade ingen bra dag i HIVE arena.

– Det var inte bra i dag. Det var energilöst och jag har ingen riktig förklaring till varför.

Boden tog ledningen, men ett par utvisningar gjorde att Clemennäs kunde kvittera. I samband med en av utvisningarna tvingades Clemensnäs att plocka av nyckelspelaren Ludvig Warg. Han åkte på en rejäl tackling av Gustav Hedberg.

– Efter omständigheterna mår han bra, men vi valde att vila honom resten av matchen som säkerhetsåtgärd.

Boden kunde ta ledningen efter innan första paus. I andra perioden ryckte laget i väg till 4–1.

– Då var väl matchen i stort sett avgjord. Vi åkte på boxplay i början av tredje perioden och Boden kunde hålla undan ganska enkelt.

Norrbottningarna fastställde slutresultatet till 5–1 och fick därmed en revansch.

I Clemensnäs gjorde junioren Felix Bergström och Lucas Johansson i målet riktigt bra insatser.

– I övrigt fanns mer att önska. Vi får bryta ihop och komma igen.

FAKTA

Hockeyettan

Boden–Clemensnäs 5–1 (2–1, 2–0, 1–0)

Mål: B: Calle Åström, Nils Thomasson, Daniel Mannberg, Andreas Nilsson, Joshua Laframboise.  C: Kevin Kariander.

Skott: 31–17.

Utv: B: 5+20 min, 4x2. C: 5x2.

Domare: Mikael Lockner.