BETYG: Svaga starten fällde AIK – som fick nöja sig med en poäng

Skellefteå AIK inledde direkt svagt mot Brynäs, som öste på framåt och skapade flertalet vassa chanser. Då stod Linus Söderström för en urstark insats och såg till att hålla kvar hemmalaget i matchen, som trots en vass upphämtning slutade med förlust för AIK.

Axel Sandin Pellikka, till vänster, och Linus Söderström var två AIK-spelare som kom upp i nivå förlustmatchen mot Brynäs.

Axel Sandin Pellikka, till vänster, och Linus Söderström var två AIK-spelare som kom upp i nivå förlustmatchen mot Brynäs.

Foto: OLA WESTERBERG

Ishockey2024-10-17 21:30

Målvakt

Linus Söderström 4

Kommentar: Ett par smått osannolika räddningar och ytterligare några högoktaniga blev facit för burväktaren under torsdagen. Söderström såg till att hålla kvar AIK i matchen i den första perioden och gav laget chansen att vinna hela vägen in.

Förstafemman

Jonathan Pudas 2

Pontus Johansson 2

Michael Brandsegg–Nygård 2

Jonathan Johnson 1

Andreas Johnson 2

Kommentar: Pudas olycklig på en svår situation i samband med gästernas mål, där AIK-kaptenen träffas i bröstet och pucken sedan dimper ner framför ex-lövet Tyler Vesel. Brandsegg-Nygård river och sliter, och var flera gånger om nära att få utdelning. Bröderna Johnson, som båda har potential att tillhöra seriens absolut bästa på respektive position, var oväntat bleka – även om målet från lillebror osade hög klass.

Andrafemman

Axel Sandin Pellikka 4

Arvid Lundberg 2

Rickard Hugg 2

Oskar Lindberg 2

Oskar Vuollet – 

Kommentar: Sandin Pellikka låg i allra högsta grad bakom AIK:s andra mål med sin individuella skicklighet och den unge backen fortsätter att imponera, denna gång framför scouterna Niklas Kronwall och Tommy Boustedt från Detroit Red Wings. Lindberg och Hugg godkända, men långt ifrån briljanta, samtidigt som Vuollet tidigt bänkades när hemmalaget gjorde om i formationerna.

Tredjefemman

Oskar Nilsson 2

Rasmus Bergqvist 2

Max Lindholm 2

Pär Lindholm 3

Marcus Eriksson 1

Kommentar: Nilsson blandande och gav, medan Bergqvist hade en av sina tyngre kvällar sedan A-lagsdebuten. Pär Lindholm är alltid väldigt viktig för AIK och den här kvällen var inget undantag. Eriksson gjorde poäng, men var många stunder direkt svag. 

Fjärdekedjan

Martins Dzierkals 2

Zeb Forsfjäll 3

Anton Heikkinen 2

Kommentar: Dzierkals spelar med en fart och frenesi som många gånger ger AIK chansen att få puckar ur egen zon, och in i motståndarnas. Forsfjäll nyttig, samtidigt som Heikkinen nog skulle må bra av att spela i en mer spelförande och offensivt riktad kedja.

Extraspelare

Frans Haara 3

Jonathan Davidsson 2

Kommentar: Haara bra, samtidigt som Davidsson visade positiva intentioner i sin comeback. Den högerfattade forwardens korttidskontrakt går snart ut, och visst syns det att han spelar för sin framtid – antingen i AIK eller i annan klubb.

Betygsskalan

1) Ej godkänd, 2) Godkänd, 3) Bra, 4) Mycket bra, 5) Sensationell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!