”Står upp starkt när det skakar”

Ingen sticker ut – varken positivt eller negativt. När förstafemman producerade såg resten av laget till att stänga igen så gott det gick bakåt, och det var kvällens vinnande koncept.

Martins Dzierkals och förstaformationen stod för alla utom en poäng under torsdagskvällen.

Martins Dzierkals och förstaformationen stod för alla utom en poäng under torsdagskvällen.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2023-10-05 21:21

Målvakt

David Rautio 3

Kommentar: Vilken vecka målvakten har haft – från kontraktslös till konstaterad AIK-spelare till SHL-debut i svartgult. Rautio gör inte heller någon dålig premiär, men blir ärligt talat egentligen bara testad i drygt en period. Han står dock upp starkt när det skakar i slutminuterna.

Förstafemman

Jonathan Pudas 3

Måns Forsfjäll 2

Martins Dzierkals 3

Oscar Lindberg 3

Max Lindholm 3

Kommentar: Formationen som står för allt den här kvällen. Lagkapten Pudas är inblandad i båda målen, och Max och Martins står för var sin fullträff. Lindberg alltid driftig, men det är noterbart att han av alla inte är noterad för någon poäng alls.

Andrafemman

Petter Granberg 3

Arvid Lundberg 3

Filip Sandberg 2

Jonathan Johnson 2

Rickard Hugg 2

Kommentar: Backparet hade problem på baklängesmålet, men står som alltid för väldigt fina defensiva insatser. Kedjan framåt gör inget större väsen av sig, det är framför allt den powerplay-chans som Filip Sandberg inte kan utnyttja som sticker ut.

Tredjefemman

Axel Sandin Pellikka 3

Oskar Nilsson 2

Oskar Vuollet 2

Pär Lindholm 3

Dylan Sikura 2

Kommentar: Pellikka fortsätter vara kylan själv på blålinjen och står för en hel del fina insatser, Nilsson gör en helt okej insats. Men samma sak här egentligen – den offensiva formationen gör inget bestående intryck. Lindholm skicklig och gör avgörande insatser i det lilla.

Fjärdekedjan

Zeb Forsfjäll 2

Linus Lindström 3

Elias Stenman 2

Kommentar: ”Lirre” jobbar hårt och är inblandad i flera av de kontringar som AIK skapar i inledningen. Såväl Forsfjäll som Stenman är ettriga och jobbiga att möta för Oskarshamn. De gör det som krävs för att ligga i vägen.

Extraspelare

Anton Olsson 2

Anton Heikkinen 2

Kommentar: Heikkinen gör, trots sina fåtal minuter, ett lite större intryck än många uppskrivna extraforwards brukar göra. Olsson gör det han ska med de minuter han får.

Betygsskala

1) Ej godkänd, 2) Godkänd, 3) Bra, 4) Mycket bra 5) Landslagsklass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!