BETYG: Spetsspelarna svek – när AIK föll i derbyt

Björklöven tog ledningen, men Skellefteå AIK tog sig tillbaka. När slutsignalen sedan gick hade Löven lyckats bryta AIK:s vinstsvit efter ett segermål i den tredje perioden. Efter matchen var spelarbetygen blandade, där tilltänkta toppkedjan kritiseras. ” Stjälpte mer än de hjälpte”, skriver Mille Dybro efter AIK:s uddamålsförlust.

Den tilltänkta spetskedjan med Kinga Jokai Szilagyi, Ally Johnson och Sara Krauseneck hade en tung kväll när Skellefteå AIK föll hemma mot Björklöven.

Den tilltänkta spetskedjan med Kinga Jokai Szilagyi, Ally Johnson och Sara Krauseneck hade en tung kväll när Skellefteå AIK föll hemma mot Björklöven.

Foto: Jörgen Bergkvist

Ishockey2023-10-25 21:15

Målvakt

Miranda Dahlgren 3

Kommentar: Målvakten släppte in två mål men stod för en vass match, där hon testades gång efter annan, då AIK:s försvarsspel var slappt och nonchalant.

Förstafemman

Sierra Benjamin 3

Leia Eriksson 2

Lova Falkman 3

Ellen Lövgren 5

Laura Lechova 3

Kommentar: Den högerfattade backen Benjamin har en lekfullhet och ett artisteri på isen som glänser. Lövgren har varit en av AIK:s bästa spelare de senaste åren, men frågan är om hon inte är som allra bäst i år. Nio mål på åtta matcher vittnar om en kvalitet bra nog att spela i SDHL.

Andrafemman

Pernilla Forsgren 3

Moa Viklund 3

Sara Krauseneck 2

Ally Johnson 1

Kinga Jokai Szilagyi 1

Kommentar: Anfallstrion, som ska vara en av lagets mest bidragande, stod för en slarvig och nonchalant första period och stjälpte mer än de hjälpte. Var även inne på Lövens kontringsmål. Spelade upp sig, men lämnade matchen med minus ett i protokollet. Så får det inte se ut om AIK ska ta steget upp till finrummet i vår.

Tredjefemman

Rebecka Hollström 3

Malou Berggren 4

Line Grahn 2

Vilma Granlund 2

Sara Bjurvén 3

Kommentar: Berggren har en ordentlig bössa och är en absolut toppback på den här nivån. När AIK stod för en svag första period så var Bjurvén en av få spelare som glänste med hennes intensitet och ettrighet. Betygen på forwardstrion dras ned, då laget var inne på Lövens ledningsmål i den tredje perioden där gästerna fick det alldeles för enkelt.

Fjärdekedjan

Lina Boström 3

Ronja Danielsson 3

Tyra Håkansson 3

Kommentar: Trion gjorde en bra match. Vann puckar, skapade anfall och fixade utvisningar. Gjorde precis vad en fjärdekedja ska göra.

Betygsskala

1) Ej godkänd, 2) Godkänd, 3) Bra, 4) Mycket bra, 5) SDHL-klass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!