J20: Bergqvist stor matchhjälte efter blixtsnabba mål

Skellefteå AIK:s J20 vann mot Timrå i lördags och hade säkrat en topp fem-placering innan söndagens avslutande omgång i grundserien. Så söndagens 6–3-förlust mot Modo var av mindre betydelse.

Rasmus Bergqvists två mål grundlade segern för AIK:s J20 mot Timrå.

Ishockey2022-12-11 14:21

Skellefteå AIK:s J20 inledde helgen med att vända på ett 0–1-underläge till seger med 3–2 i NHC Arena. Timrå tog plats i förarsätet när 1–0-pucken kom i powerplay med fyra minuter kvar av den första akten.

Frans Haara kvitterade till 1–1 i spel i numerärt överläge i upptakten av den andra perioden. I det läget klev Rasmus Bergqvist in i handlingen och med två mål inom loppet av tre minuter så iklädde han sig rollen som stor matchvinnare.

Skellefteå AIK fick en 3–1-ledning att spela på och Timrå kom inte närmare än en 3–2-reducering.

Skellefteå AIK hade redan säkrat femteplatsen i serien innan söndagens avslutande match före juluppehållet. AIK inledde bäst och en 1–0-ledning efter den första perioden utökades snabbt till 2–0 efter en drömstart på mittperioden.

Modo kom in i matchen och när den andra perioden var över så hade hemmalaget vänt till en 3–2-ledning.

I upptakten av den sista perioden så behövde Skellefteå AIK:s Amill Andersson bara 24 sekunder på sig för att slå till med 3–3-kvitteringen.
Det räckte dock inte till poäng för gästerna. Modo återtog ledningen bara några minuter senare och kunde till slut bärga en 6–3-seger.