Bellemare hoppas på ett år till i Nordamerika

En jobbig skada gjorde att halva NHL-säsongen försvann. Pierre–Edouard Bellemare avslutade ändå starkt med mycket speltid i VM. Nu är han hemma i Skellefteå. Han tränar i väntan på ett nytt uppdrag. ”Jag har inte bråttom. Det får ta den tid det tar”, säger Bellemare till Norran.

Pierre Bellemare missade halva säsongen, men kom tillbaka starkt i VM. Han väntar och hoppas får ett nytt bud från någon NHL-klubb.

Pierre Bellemare missade halva säsongen, men kom tillbaka starkt i VM. Han väntar och hoppas får ett nytt bud från någon NHL-klubb.

Foto: Maxim Thore

Ishockey2024-07-04 08:00

Han hann göra 40 matcher med Seattle innan olyckan var framme.

– Jag täckte ett skott, men pucken gick rakt igenom alla skydd. Jag kände direkt när jag hade tagit mig upp, att något var fel.

Det var en fraktur på ett ben. Säsongen var därmed över och kontraktet med Seattle löpte ut. 39-åringen är därmed free agent på nytt, men allt fokus är att försöka skriva ytterligare ett kontrakt och spela i NHL.

– Vi känner att vi gärna vill vara där i ett år till. Sen är det förstås utmanande att få ett kontrakt. Inte minst med tanke på att jag bara spelade 30 matcher och är 39 år. Samtidigt känner jag mig fräsch i kroppen och någon gång åker man på en skada. Har man inte gjort det under karriären har man gjort något fel, säger Bellemare.

Han avslutade starkt i VM i franska landslaget. Det blev två mål och massor av speltid.

– Jag har var lite förvånad att jag spelade så mycket, men det kändes bra.

I väntan på att skriva på för en ny klubb, tränar han för fullt hemma i Skellefteå och har även siktet inställt på spel i landslaget.

– Det är OS-kval i augusti och det vore hur stort som helst om jag kunde hjälpa mitt land att ta sig dit. När jag var yngre var det faktiskt OS som var den stora drömmen och inte NHL. Både min mamma och min syster har ju varit med i OS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!