AIK föll mot Luleå i SDHL-rivalmötet

AIK var nära att stjäla poäng av Luleå men föll uddamålet – i vår liverapport kan ni läsa ikapp om matchen, minut för minut.

Ishockey2024-10-09 18:44

I det första historiska rivalmötet kom serieledande Luleå ned till Skellefteå med skadade stjärnan Reece Hunt på läktaren.

Luleå inledde trots det matchen bäst och fick också göra ledningsmålet när Emma Nordin skickade in 0–1 med ett rappt skott. Det målet fick AIK att vakna upp och hemmalaget kunde skapa ett par vassa chanser för att kvittera redan i första perioden men man fick vänta till halvvägs in i mittakten innan målet kom. Påpassligt framför mål höll sig Mikayla Lantto framme och petade in en retur som då kom välförtjänt efter tre minuters dominans av AIK.

Det stod således 1–1 inför tredje perioden men likaläget höll sig bara i åtta minuter innan Erica Rieder skickade iväg ett skott som letade sig in – ett mål som också blev matchavgörande då AIK misslyckades med att få in en kvittering.

MATCHFAKTA

Målen: 0–1 (10.53) Emma Nordin, 1–1 (31.38) Mikayla Lantto (Malou Berggren), 1–2 (48.24) Erica Rieder

Skottstatistik: 26–40 (11–14, 6-19, 9–7)

Utvisningsminuter: 8–6 (0–2, 8-0, 0–4)