Anton Olsson lånas ut till Jukurit

Efter Elias Salomonssons entré i laget har Anton Olsson hamnat utanför matchtruppen. Nu berättar han själv att det blir spel i Finland de kommande månaderna: "Jag är ung och behöver speltid" säger han till Norran.

Anton Olsson lämnar Skellefteå AIK – återvänder för spel under JVM.

Anton Olsson lämnar Skellefteå AIK – återvänder för spel under JVM.

Foto: Suvad Mrkonjic

Ishockey2023-10-18 11:26

"Det går fort i ishockey" – ett talesätt som verkligen passar in på Anton Olssons dygn. På onsdagen sätter han sig i bilen och kör upp till Luleå, där han hoppar på en taxi som tar honom till Uleåborg för att på torsdagen spela match mot Kärpät i den finska högstaligan, för Jukurit. 

Det står nämligen nu klart att Olsson lånas ut till Jukurit, efter att han själv bett om att få lånas ut. Något Expressen var först med att berätta om.

För Norran utvecklar han den önskan som han för ett par dagar sedan framförde till Erik Forssell.

– Jag känner att jag är ung och behöver speltid så då kändes det rätt att försöka hitta något annat. Så jag kommer spela i Finland fram till att JVM börjar. 

Det var alltså på ditt egna initiativ den här utlåningen blev till?

– Ja, det var det. Jag tycker att jag har fått för lite istid i början av säsongen, vi har ju en väldigt bra backsida med hög konkurrens så då gäller det att se sig själv i spegeln. 

Är du på något sätt besviken på AIK, att du inte får spela?

– Besviken vill jag inte säga att jag är, det är oerhört hård konkurrens i laget och vi har sju andra backar som går före mig just nu och då accepterar jag det. 

Vad vet du om ditt nya lag, Jukurit?

– Ska jag vara ärlig vet jag faktiskt ingenting, det är ju tre svenskar där det är det enda jag vet sen får jag lära mig allt jag behöver lära mig de kommande veckorna, avslutar han med ett skratt. 

När Norran når Pierre Johnsson, ansvarig för backar i AIK, kommenterar han utlåningen så här:

– Jag tycker det är bra för Anton behöver ju spela ishockey, han är ung och på en resa. Vi har en konkurrenssituation hos oss som gör att han har hamnat utanför och inte får speltid.  

Vad tycker du om att det är Anton själv som initierat den här utlåningen?

– Det är ett jättemoget beslut, Anton är en klok kille och förstår att han behöver spela hockey. Det går inte bli bättre på att sitta vid sidan om och titta på när andra spelar ishockey. 

Det är ju en elitverksamhet ni håller på med men känner du ändå på något sätt dåligt samvete gentemot en så ung spelare, att han tvingats sitta på läktaren mycket?

– Det är klart att man vill tillgodose allas behov, sen är det ju som du säger en elitverksamhet och ishockey där vägarna ser lite olika ut. Bara man vill utvecklas och bli bättre varje dag så kommer det bli bra. 

Betyder det här att en sådan som Frans Haara kommer lyftas upp till er trupp?

– Vi behöver ju i alla fall ha åtta backar på träning och då ligger Frans Haara väldigt bra till. Men vi har många lovande backar som kan bli aktuella för uppflyttning, avslutar Johnsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!