Avfärdad – nu är han klar för ett nytt år

Han var avtackad. Nu står det klart att Martins Dzierkals ändå blir kvar i AIK. Parterna har kommit överens om ytterligare en säsong. 27-åringen växte och blev allt bättre under säsongen och hade en nyckelroll i det defensiva spelet.

Martins Dzierkals blir kvar i AIK, trots att det länge såg ut som om det inte skulle bli så. Parterna har kommit överens om ett nytt ettårsavtal.

Martins Dzierkals blir kvar i AIK, trots att det länge såg ut som om det inte skulle bli så. Parterna har kommit överens om ett nytt ettårsavtal.

Foto: Petter Arvidson

Ishockey2024-07-04 18:51

Efter SM-guldet och den avslutade säsongen offentliggjordes att Dzierkals inte skulle bli kvar. Allt kan däremot hända inom hockeyn.

– Skellefteå känns som hemma och jag tror vi har mycket mer att uppnå tillsammans. Vi har ett riktigt bra lag och ett fantastiskt läktarstöd. Allt där av hög professionell klass. Jag gillar sättet vi spelar på i Skellefteå och känner att det passar mig bra, så jag är glad över att få vara en del av det, säger Dzierkals i ett pressmeddelande.

Den lettiske spelaren gjorde ett starkt VM med fyra poäng på sju matcher. Han hoppas fortsätta utvecklas kommande säsong i AIK.

– Personligen vill jag bidra mer offensivt till lagets framgång. Även försvara ligatiteln samt vinna CHL. Och jag vill bara jobba på mitt spel överlag för att bli en ännu bättre hockeyspelare.

AIK:s GM, Erik Forssell, är glad att parterna har hittat tillbaka till varandra.

– Vi har båda provat marknaden på var sitt håll men nu kommit fram till att vi ska fortsätta resan tillsammans. Martins var en bidragande orsak till vår fina säsong förra året där han gjorde ett förträffligt jobb, framför allt i defensiven och i boxplay. Det känns kul att få fortsätta med honom i minst ett år till.

FAKTA

Martins Dzierkals

Född: 1997

Land: Lettland

Stats 23/24: 45 matcher 2 mål, 1 ass. Slutspel: (16 matcher, 2 mål, 1 ass)

Aktuell: Skrev på för ett nytt år med AIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!