Tre år och nio månader sedan – Malå vinner igen

Malå IF har startat upp sitt a-lag till den här säsongen. Efter en tuff start kom så äntligen en efterlängtad seger. I helgen vann Malå mot Husum med 6–5. ”Underbart att vinna igen”, säger spelande tränaren Olle Ögren.

Malås a-lag gjorde comeback i seriespel i år. Under helgen som passerade kom första vinsten. Det är mer än tre och ett halvt år sedan sist.

Malås a-lag gjorde comeback i seriespel i år. Under helgen som passerade kom första vinsten. Det är mer än tre och ett halvt år sedan sist.

Foto: Privat

Ishockey2023-11-03 10:00

Han är en av huvudpersonerna bakom omstarten för det klassiska laget. Malå la ned sin a-lagsverksamhet efter sista omgången i fortsättningsserien i trean, 7 februari, år 2020.

Laget avslutade snyggt och vann med 11–7 hemma mot Åsele. Olle Ögren var en av målskyttarna då. Nu, mer än tre och ett halvt år senare, har laget äntligen fått vinna igen. Segern kom hemma mot Husum i helgen. Siffrorna skrevs till 6–5 efter en dramatisk vändning i tredje perioden.

– Vi känner väl att det börjar lugna ned sig nu. Det var riktigt skönt att få vinna efter den start vi fick på serien.

Det blev en tuff återkomst för Mål som föll med 5–11 mot Storuman i premiären. Därefter blev jätteförlust, 0–12, hemma mot Vilhelmina.

Segern mot Husum var därför förlösande på många sätt.

– Det känns oerhört bra. Det var skönt att få med sig den här segern för fortsättningen. 

Hela 149 personer var på plats i Malå Ishall för att titta på matchen och a-lagets pånyttfödelse har blivit en snackis ”på byn”.

– Det har gett ringar på vattnet sedan vi startade. Känns som stämningen är bra och som läget är ser det också lovande ut de närmaste åren när det gäller att kunna bygga en trupp.

Malå tränar tre gånger i veckan.

– Vi trodde att det skulle bli aningen mycket, men vi är många på varje träning.

Närmast väntar bortamatch mot Åsele för Malå.

FAKTA

Division III

Malå–Husum 6–5 (4–1, 0–3, 2–1)

Skott: 33–35

Mål: M: Olle Ögren 2, Rasmus Grundberg 2, Oskar Lindstedt, Olov Nilsson.

Publik: 149

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!