Äntligen är förlustsviten bruten för Skellefteå AIK J20

Matchen mellan Skellefteå AIK J20 och Timrå J20 i Skellefteå Kraft Arena slutade 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Skellefteå AIK J20 vann mot Timrå J20

Ishockey2024-10-12 14:26

Ett skönt trendbrott för Skellefteå AIK J20. Laget hade före lördagens hemmamatch fem förluster i rad i J20 Nationell norra herr i ishockey.

Timrå J20 började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.47 slog Axel Carnbro till. Efter 3.51 i andra perioden slog Elliot Ölund till, på pass av Melker Lovenlund och Rasmus Olsen Brekke och kvitterade för Skellefteå AIK J20. 8.48 in i tredje perioden nätade Timrå J20:s Hugo Bergendal framspelad av Edwin Annerstedt och Linus Carlsson och gav laget ledningen för Timrå J20.

9.55 in i perioden slog Theo Landström till på pass av Viggo Nordlund och kvitterade för Skellefteå AIK J20.

Förlängningen blev mållös.

Skellefteå AIK J20 har en seger och fyra förluster och 10-17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Timrå J20 har tre vinster och två förluster och 19-15 i målskillnad. Det här var Skellefteå AIK J20:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrå J20:s fjärde uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet tionde plats i tabellen. Timrå J20 är på sjätte plats.

Lördag 19 oktober 12.00 spelar Skellefteå AIK J20 borta mot Luleå. Timrå J20 möter Luleå borta i Lulebohallen söndag 13 oktober 12.00.