AIK:s J20 fick med sig fyra av sex poäng

AIK.s J20 har varit på bortaresa under helgen. Det blev en seger och en förlust. Jumbon Modo fick inte någon revansch. AIK vann med 6–3, men kunde inte bygga på sviten mot Timrå. Förlust med 1–2 efter straffar.

Gabriel Säll gjorde ett mål under helgen med AIK:s J20-lag.

Ishockey2021-12-05 16:53

Turnén började redan under fredagen och det började bra. AIK vann borta mot Modo och följde upp det med en ny seger under lördagen. Det blev en riktigt målrik historia, även om det bara blev ett mål i första perioden.

Gabriel Säll spräckte nollan och då var det bara 29 sekunder kvar till periodpaus. AIK fick en drömstart på andra perioden med två snabba mål och ledde med 3–0 efter mindre än två och en halvminut.

Modo replikerade och närmade sig med två raka mål. Olle Karlsson gjorde 4–2, innan Modo kunde reducera innan paus.

I tredje perioden kunde AIK tidigt öka på till 5–3 genom Theo Wallberg. Därefter hade laget kontroll och kunde vinna andra matchen på mindre än 24 timmar.

Mot Timrå spelade målvakten Viktor Ståhlberg en viktig roll. Han räddade 36 puckar i matchen. Han släppte bara in ett spelmål och hjälpte AIK att ta en poäng.

Timrå fick en bra start på andra perioden och tog ledningen redan efter 35 sekunder. AIK kämpade sig till en kvittring. Den kom sent. Theo Keilin var sist på pucken med bara 25 sekunder kvar.

Timrå kunde dock avgöra på straffar.

FAKTA

J20 Nationell – Norra

Modo–AIK 3–6 (0–1, 3–3, 0–2)

Mål, A: Gabriel Säll, Oscar Nilsson, Jacob Sundin, Max Johansson, Olle Karlsson, Theo Wallberg.

Skott: 37–35.

Timrå–AIK 2–1 e.s (0–0, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Mål, A: Theo Keilin.

Skott: 38–28.