AIK-tränaren: ”Ett recept vi vill fortsätta med”

Två mål framåt räckte för tredje raka segern. Skellefteå AIK slog Oskarshamn med uddamålet. ”Vi vet att det kommer lossna framåt”, säger den assisterande tränaren Andreas Falk som har ansvar för forwards och offensiven.

Andreas Falk, som ansvarar för offensiven i Skellefteå AIK, var nöjd över hur hans lag gjorde mål i segern mot Oskarshamn.

Andreas Falk, som ansvarar för offensiven i Skellefteå AIK, var nöjd över hur hans lag gjorde mål i segern mot Oskarshamn.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2023-10-05 21:37

Skellefteå AIK knep tredje raka segern. Hemmalaget Oskarshamn öppnade målskyttet, men AIK vände och vann med uddamålet.

– Det är en ganska jämn match där det är lite fördel Oskarshamn i den första perioden. Sedan skapar vi mer och tar över tycker jag, summerar den assisterande tränaren Andreas Falk.

2–1-segern på bortaplan kommer efter två mål där AIK vinner spelet framför mål – något tränartrojkan tjatat hål i huvudet på all media om att man ska och vill göra för att få utdelning.

– Båda målen avgörs på att vi är starka framför mål. Det är kul att se, vi har lyft det under en tid att det är hur vi vill producera mål och bli framgångsrika på. Det är ett recept vi vill fortsätta bygga vidare på.

Två mål, tre mål, två mål och totalt sju pytsar är vad man gjort i de tre raka segrarna. Totalt har man gjort tredje färst mål i serien. 

– Först och främst är vi jättenöjda med defensiven. Vi har släpp in lite mål och gett och chanser att vinna. Sedan hade vi önskat att göra lite fler mål framåt, men vi jobbar på det och det är ändå skönt att det inte är defensiven som vi behöver tajta till.

Det är bättre att ha problem offensivt än defensivt?

– Det skulle jag säga. Vi har en stark defensiv vilket ger oss en väldigt bra grund att stå på. Vi vet att det kommer lossna framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!