AIK-talangen tar plats i U16-landslaget

Skellefteå AIK:s 15-åirga forwardstalang Evelina Arvidsson är uttagen till europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) i Spittal, Österrike, 22–26 januari.

Evelina Arvidsson är uttagen till det svenska laget till Ungdoms-OS.

Evelina Arvidsson är uttagen till det svenska laget till Ungdoms-OS.

Foto: Johanna Salo

Ishockey2023-01-10 13:29

Det är Ulf Hall, förbundskapten för damlandslagets U16, som tagit ut truppen. 

– Det här är en spännande trupp med många skickliga spelare. Vi har lyckats blanda olika spelartyper på ett, förhoppningsvis, bra sätt. Vi har sett på de region- och elitcamper vi haft under säsongen att dessa spelare har en grund i utbildningen att stå på och, kanske viktigast, att de vill tävla, säger han i ett pressmeddelande.

En av spelarna kommer från Skellefteå. Det handlar om Evelina Arvidsson, som till vardags spelar i NDHL med Skellefteå AIK där hon stått för tre (2+1) poäng på tio matcher. 

– Det ska bli väldigt roligt att få starta dessa spelares utbildning i internationell hockey, vilket är ett viktigt syfte med EYOF. Men väl på plats ska vi göra allt vi kan för att vinna. Förra gången kom vi tvåa efter Tjeckien efter förlust på straffar, nu är det bara vinst som gäller, säger Ulf Hall.
 

FAKTA

Svenska truppen

Målvakter: Maja Helge, Ebba Ridderstolpe.

Backar: Wilma Georgny, Nelly Johansson, Nellie Svensson, Elsa Åberg, Lovisa Norström, Meja Andersson.

Forwards: Lovisa Engström, Evelina Arvidsson, Tilda Edsman, Linn Mattson, Eimear Leacy, Edit Danielsson, Saga Nederman, Moa Johannesson, Lionelle Näslund, Stella Sjöberg, Elsa Pallin, Ingrid Wikblom.

Spelprogram: 22/1 19.30 Sverige-Tjeckien, 24/1 16.30 Sverige-Italien, 25/1 16.30 Sverige-Tyskland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!