AIK-stjĂ€rnans hyllning: ”TvĂ„ fantastiska spelare”

SkellefteĂ„ AIK sĂ„g till att förlustraden stannade vid tvĂ„ matcher och kedjan som visade vĂ€gen mot Malmö var den med Joakim Lindström, PĂ€r Lindholm och Oscar Möller. ”Det Ă€r ett nöje för mig att spela med dem”, sĂ€ger "Jocke" efter 5–2-segern.

Joakim Lindström stod för ett mĂ„l och en assist nĂ€r SkellefteĂ„ AIK vann med 5–2 mot Malmö pĂ„ torsdagskvĂ€llen.

Joakim Lindström stod för ett mĂ„l och en assist nĂ€r SkellefteĂ„ AIK vann med 5–2 mot Malmö pĂ„ torsdagskvĂ€llen.

Foto: BildbyrÄn

Ishockey2023-01-12 21:47

AIK vann matchen inför drygt 4 000 ÄskÄdare i SkellefteÄ Kraft arena, men det satt lÄngt inne och tabelljumbon skapade en hel del problem för hemmalaget.

– Malmö Ă€r ett farligt lag med mĂ„nga spelare som Ă€r skickliga lĂ€ngs sargerna. Sedan föder vi deras anfall genom att tappa puckar i mittzon och det mĂ„ste vi rĂ€tta till framöver.

Trots det vinner ni matchen, kÀnslan nu efterÄt?

– Framförallt Ă€r det skönt att vinna igen. Vi förlorade tvĂ„ matcher i rad och ville ha en seger i kvĂ€ll, sedan finns det saker att förbĂ€ttra inför lördag men helt klart var det hĂ€r en skön seger, sĂ€ger veteranen.

"Jocke" gjorde sjĂ€lv 2–1 och spelade sedan fram PĂ€r Lindholm till det matchvinnande 3–2-mĂ„let i slutminuterna av den andra perioden.

– Jag kan bĂ€ttre. Jag kĂ€mpar, sliter och försöker, sĂ„ det Ă€r okej. Men jag kan bĂ€ttre.

Vad sÀger du om ditt mÄl?

– Först och frĂ€mst en superbra passning. SĂ€ttet han (PĂ€r Lindholm) lĂ€gger den pĂ„, pucken lĂ€gger sig platt pĂ„ isen sĂ„ jag fĂ„r gott om tid pĂ„ mig att sikta och skjuta. En klasspassning.

Tidigare har stjÀrntrion firat stora triumfer i bÄde SkellefteÄ AIK och Tre Kronor, och "Jocke" trivs över att spela med sina tidigare parhÀstar.

– Det Ă€r tvĂ„ fantastiska spelare och vi har ju spelat med varandra i vĂ€ldigt mĂ„nga matcher och har bra koll pĂ„ var vi har varandra. Ett nöje för mig att spela med dem.

Har ni hittat kemin direkt?

– Varje kedja Ă€r en pĂ„gĂ„ende process dĂ€r man snackar om saker kontinuerligt, men vi har ju som sagt spelat mycket ihop tidigare sĂ„ jag vet vĂ€l ungefĂ€r hur de rör sig och tĂ€nker. Det Ă€r helt klart en fördel för oss.

FAKTA

SkellefteĂ„ AIK–Malmö 5–2 (0–1, 3–1, 2–0)

MĂ„len: 0–1 (16.22) Carl Persson (Pathrik Westerholm, William von Barnekow), 1–1 (20.50) Jonathan Johnson (Rickard Hugg), 2–1 (26.04) Joakim Lindström (PĂ€r Lindholm, Oscar Möller), 2–2 (32.30) Marcus SylvegĂ„rd, 3–2 (36.20) PĂ€r Lindholm (Joakim Lindström), 4–2 (54.18) Andreas Wingerli (Max Lindholm, Tom KĂŒhnhackl), 5–2 (57.58) Oscar Möller, mĂ„l i tom mĂ„lbur.

Skott pĂ„ mĂ„l: 34–22 (10–4, 10–12, 14–7).

Utv-minuter: 4–6 (2–2, 0–2, 2–2).

Publik: 4 039 ÄskÄdare.

Domare: Andreas Harnebring, Richard Magnusson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!