Hugg om starten: ”Får inte se ut som det gjorde”

Det var rejält irriterat efter den första perioden. Paussnacket blev nyckeln till Skellefteå AIK:s starka vändning borta mot Rögle. ”Hade ett tufft snack”, säger den assisterande lagkaptenen Rickard Hugg.

231019 Skellefteås Rickard Hugg under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Skellefteå den 19 oktober 2023 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0671

Ishockey2023-10-19 22:18

Skellefteå AIK blev rejält straffade i den första perioden. Rögles tyngd tog vara på AIK:s lättja. Ett ilsket och ärligt paussnack vände allt.

Efter den andra perioden hade AIK kommit ikapp och när matchen var slut hade man vunnit med 6–3. Rickard Hugg, som haft en tung säsongsstart, var en av huvudrollsinnehavarna i vändningen. Den assisterande kaptenen gjorde ett mål och en assist när AIK vände på skutan.

– Vi hade ett ganska tufft snack inför den andra perioden om att det inte får se ut som det gjorde. Sen kommer vi ut och gör det väldigt bra, säger Hugg och fortsätter:

– Det är en jäkligt stark karaktär i gruppen. Vi kommer ut och står för en scenförändring.

På ett individuellt plan har forwarden börjat komma igång mer och mer. Under de fyra senaste matcherna har Hugg gjort fyra poäng.

– Spelet har blivit bättre, det är skönt att få göra några poäng också.

När allt kändes som bäst för AIK satte man sig i en besvärlig situation. Man tog utvisningar efter utvisningar och fick spela tre mot fem i två minuter och fyra mot fem i fyra minuter.

– En fantastisk eloge till de därute som dödar boxplayspelet.

Ni vände tremålsunderläge till ledning och sedan sätter ni er i en sådan sits, hur gick tankarna där och då?

– Man kände bara ”helvete vilken situation vi satte oss i nu”, men fantastiskt skickligt av gubbarna i den spelformen

Rickard Hugg gjorde två poäng. Skellefteå AIK stod för en grym vändning. Nu vänder laget hem för hemmamatch mot Luleå på lördagen.