Skellefteå AIK plockar upp juniorer: "Väldigt lovande"

Det gjordes med framgång redan förra säsongen. Nu fyller Skellefteå AIK på laget från de egna leden genom att flytta upp två juniorer. "Det är två väldigt lovande tjejer", säger team managern Ulrika Dahlgren.

Skellefteå AIK stärker truppen med två spelare från egna led.

Skellefteå AIK stärker truppen med två spelare från egna led.

Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Ishockey2021-05-21 12:23

Den korta säsongen för Skellefteå AIK:s damlag har lett till att lagbygget inför den kommande säsongen byggts snabbt. Nu står det också klart att två juniorer, Evelina Arvidsson och Lova Falkman, kommer plockas upp.

– Precis som vi gjorde förra året har vi plockat in två juniorer. De är ganska unga tjejer, men de är två väldigt lovande talanger, säger Ulrika Dahlgren och fortsätter:

– Trots sin ringa ålder är de riktigt bra skolade, och det ska bli jättespännande att se vad de kan uträtta när vi får gå på is.

De två juniorer som förra säsongen fick ta steget upp till damlaget, Liv Jonsson och Kharma Pavval, gjorde avtryck på de blott fyra matcherna som säsongen löpte. Nu står det också klart att de båda fortsätter i laget även den kommande säsongen.

– Jag trivs bra i laget och föreningen, så det var inget att tveka på när jag fick förfrågan om förlängning, säger Jonsson i ett pressmeddelande.

– Jag visste att jag ville stanna här, säger Pavval i ett pressmeddelande.

Dahlgren är glad att de valt att förlänga.

– De klev in och gjorde avtryck redan då, trots att de var väldigt unga, säger Dahlgren.

FAKTA

Evelina Arvidsson

Ålder: 14

Position: Forward

Lova Falkman

Ålder: 15

Position: Back

Liv Jonsson

Ålder: 16

Position: Back

Kharma Pavval

Ålder: 16

Position: Forward

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!