Två centrar stack ut över mängden i Österrike

AIK hade kontroll på det mesta i bortamatchen mot Innsbruck. Laget har ett kompakt schema och det gäller att vara taktiskt i sitt upplägg. Det klarade AIK av bra i Österrike, där Pär Lindholm och Linus Lindström ledde laget till seger.

AIK vann till slut i Innsbruck. Laget var spelmässigt klart bättre, men matchen blev inte avgjorde förrän i slutsekunderna.

AIK vann till slut i Innsbruck. Laget var spelmässigt klart bättre, men matchen blev inte avgjorde förrän i slutsekunderna.

Foto: CHL

Ishockey2023-10-17 22:12

Målvakter

Gustaf Lindvall 2

Kommentar: Lindvall var tillbaka i målet och är ännu lite rostig. Han borde ha agerat bättre i samband med Innsbrucks andra mål. Totalt fick han 13 skott mot sig och räddade 11. Godkänt, men inte mer. 

Förstafemman

Jonathan Pudas 2

Måns Forsfjäll 2

Dylan Sikura 3

Pär Lindholm 4

Oscar Vuollet 2

Kommentar: Pär Lindholm är alltid pålitlig. Han drev upp spelet när det behövdes som bäst. Slog in AIK:s fjärde mål efter stark vilja. Var med och skapade en hel del under matchen. Dylan Sikura är skicklig och visa upp en del av sina skills. Fin framspelning till första målet i matchen.

Andrafemman

Elias Salomonsson 2

Arvid Lundberg 2

Rickard Hugg 2

Oscar Lindberg 2

Anton Heikkinen 2

Kommentar: Stabil insats av backparet även om Salomonsson slarvade vid ett par tillfällen. Formationen bidrog med ett godkänt dagsverke, men varken mer eller mindre.

Tredjefemman

Axel Sandin Pellikka 3

Oskar Nilsson 3

Max Lindholm 3

Linus Lindström 4

Filip Sandberg 3

Kommentar: Linus Lindström har växt ut till en form av skyttekung den här säsongen. Lägg därtill allt hårt jobb han utför. Lindström är oerhört nyttig och klev på nytt fram när det behövdes som mest. Filip Sandberg och Max Lindholm fungerade bra på flankerna kring Lindström. Axel Sandin Pellikka växer allt mer ut till det utropstecken alla har hoppats på. Gjorde nytt mål i dag.

Fjärdefemman

Martin Dzierkals 2

Zeb Forsfjäll 2

Theo Keilin 2

Kommentar: Keilin tillbaka i laget och tillsammans med sina kedjekompisar blev det ett bra dagsverke. Noterbart var att Forsfjäll tekade över 70%. Riktigt starkt.

Extra spelare

Petter Granberg 2

Lukas Vesterlund 3

Kommentar: Lukas Vesterlund har presterat bra i J20-laget och fick nu en ny chans i a-laget. Han gjorde en stark insats de få byten han var inne och visade vägen den här kvällen genom att göra 1–0. Målet kom bara 13 sekunder från slutet av första perioden.

Betygsskala

1) Ej godkänd, 2) Godkänd, 3) Bra, 4) Mycket bra, 5) Landslagsklass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!