3-1 i matchserien efter ny vinst för Skellefteå mot Rögle

Skellefteå har skapat sig ett överläge mot Rögle i SM-finalen herr i ishockey, efter vinst på bortaplan med 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter förlängning.

Rögle BK förlorade mot Skellefteå AIK

Ishockey2024-04-27 18:20

Därmed leder Skellefteå matchserien med 3-1 och kan avgöra serien i nästa match.

Andreas Johnson blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 12.20 in i förlängningen.

Den första perioden slutade 0-0. Skellefteå gjorde 0-1 genom Andreas Johnson efter 2.31 i andra perioden.

Med 4.6 kvar att spela av perioden kunde Anton Bengtsson kvittera till 1-1 för Rögle. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 12.20 innan Skellefteå avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Andreas Johnson, framspelad av Anton Olsson och Axel Sandin-Pellika.

Nästa match spelas på måndag 19.30, i Skellefteå Kraft Arena.