"Mango" tillbaka i Gamla Stan: "En bra spelare"

Flertalet Skelleftespelare har lämnat staden för spel i allsvenska Piteå. Nu står det dock klart att en Skelleftekille går åt andra hållet och återvänder hem till Gamla Stan. "Det känns jättekul att det har löst sig och han kommer att vara väldigt viktig för oss" säger sportchefen Amir Chehrehnegar om Magnus Ström.

5 augusti 2019 17:44

Det har hänt en hel del i trupparbetet för Skelleftelaget Gamla Stan som i fjol slogs i toppen av division I.

Norran har tidigare berättat om ryggradsspelaren Felix Selin som lämnat klubben för spel i den norska högstaligan, och om målfarlige centern John Sjöstedt som lämnat för spel i allsvenska Wibax Piteå.

Nu står det dock klart att en Skelleftekille går åt andra hållet. Det rör sig om förre Gamla Stan-spelaren, Magnus Ström, som har Byske IF som moderklubb.

– Vi är jätteglada att ”Mango” vill komma tillbaka, säger Gamla Stans sportchef Amir Chehrehnegar och fortsätter:

– Det är en bra kille och en bra spelare som vi vet vad vi får av. Han är bra på att sig in i slottet och är god för många mål i division I.

Magnus Ström är en högerfattad forward som är en ganska oöm spelare. I ett ganska ungt Gamla Stan kommer Ström, född 1997, vara en viktig pjäs med sitt fysiska spel och tydliga närvaro.

– Det känns jättekul att det har löst sig och han kommer att vara väldigt viktig för oss.

I sin senaste sejour i Gamla Stan är Ström nog mest ihågkommen som matchvinnare i SM-slutspelet i JAS, där Gamla Stan vann ett historiskt brons.

Gamla Stans tränare Robin Söderlund är givetvis nöjd med förstärkningen.

– Jättekul att ”Mange” har valt att komma tillbaka till oss efter två år i allsvenskan med Wibax Piteå, säger Söderlund.

På 28 matcher i allsvenskan har Ström, som fått sitta en del på bänken, gjort 7 poäng fördelat på fem mål och två assists. Förvärvet är tänkt som en spetsförstärkning.

– ”Mange” är en riktig sniper som inte är rädd för att gå raka vägen på mål. Han kommer att tillföra spets till vårt unga lag, dessutom är han en rightare som inte direkt är någon nackdel.

"Det är en bra kille och en bra spelare som vi vet vad vi får av."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Karlsson

Ämnen du kan följa