Kaif rivstartar säsongen med tufft motstånd

Kågedalens tränare Peter Bäcklund ser fram emot att starta säsongen med två riktigt tuffa matcher. "Det blir kul att testa vårt spel mot riktigt bra motstånd", säger Bäcklund.

16 augusti 2019 08:03

Ikväll möter Kågedalens innebandydamer IBF Dalen i en träningsmatch. Med en nyuttagen spelartrupp och ett nykomlingsår i allsvenskan runt hörnet är det mycket som är nytt i Kaif.

– Sista veckan har vi satt truppen till 100 %, nu vet vi att det är dessa spelare som kommer att spela med oss i vinter. Vi har haft en stor trupp som har tränat hela våren och sommaren, men nu har vi trimmat truppen och nu handlar det om att få ihop laget och hitta vårt spel, säger Bäcklund.

Vad tror du om helgens matcher?

– Ikväll mot IBF Dalen möter vi en seriekonkurrent och där får vi ett bra motstånd som vi mer kan mäta oss mot, det blir bra med en genomkörare där vi får testa vårt spel mot riktigt bra motstånd.

– På söndag mot IBK Dalen ska det vara större skillnad. Det blir en fantastiskt utmaning för oss att testa spela mot ett så bra motstånd. Vi kommer att fokusera på mer försvarsspelet i den matchen och satsa mer på spelvändningar.

Hur har det varit för er tränare när två lag har blivit ett?

– Tjejerna från Skellefteå IBK kommer från en annan kultur och ett annat spelsystem. Det blir såklart en utmaning för de nya tjejerna att hitta rätt och komma in i det. I början handlar det egentligen mest om att få ihop laget, sen om det blir vinst eller förlust har mindre betydelse, säger Bäcklund.

Kågedalens trupp till årets allsvenska säsong 19/20

Alva Pettersson

Andrea Stenlund

Ella Bergström

Ella Myrenius

Elsa Wallström

Emma Rehnman

Ida Holmbom

Jonna Hällgren

Lisa Markstedt

Wilma Bäcklund

Ella Labba

Hanna Markstedt

Wilma Stenman

Alicia Ignberg

Ebba Elenius

Elin Hultman

Emmy Helander

Hannah Ellonen

Johanna Dahlbäck

Josefin Stenlund

Martine Wikberg

Meja Käller

Tove Larsson

Ines Lindqvist

Amanda Nilsson

Lisa Ellonen

Alice Hultén

Hanna Mikaelsson

Moa Hedman

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Grahn Lundgren

Ämnen du kan följa