”Jätteglad – detta som vi siktat på”

För den målfarliga forwarden Alicia Ignberg kommer det allsvenska beskedet som en glad överraskning. "Det var dit vi siktade. Så jättekul att vi får chansen redan nu", säger hon.

11 maj 2019 09:39

Det var redan klart att Skellefteå IBK och Kågedalens AIF skulle inleda ett samarbete i division I – med ett gemensamt mål att nå allsvenskan.

När Kalix drog sig ur och Kågedalen tackade ja var det ett glädjebesked för samtliga inblandade.

– Jag är jätteglad att vi fick den här platsen. Det var ju detta vi siktade på, säger 25-åriga Alicia Ignberg, som förra säsongen spelade i IBK.

Alicia var redan under den gångna säsongen öppen med att det behövs ett samarbete för att det ska bli möjligt att nå högre höjder.

– Det är verkligen jättekul att det blir av, att Skellefteå får ett lag högre upp. För drivet att nå dit har funnits, både hos Kaif och IBK. Men nu kan vi tillsammans göra en satsning och det är superkul.

Det är verkligen jättekul att det blir av, att Skellefteå får ett lag högre upp.

Hårt jobb vänta

Ett allsvenskt besked i maj kontra ett i slutet av mars försvårar givetvis en del. Bland annat på spelarsidan då vissa kan ha börjat titta på andra alternativ.

Men Kågedalens allsvenska trupp kommer att bli stor, det har tränare Peter Bäcklund berättat. Truppen kommer dessutom vara ung och utvecklingsbar.

– Jag tror det kommer bli jättebra, och det är väldigt många som behöver ta det här steget och spela och träna på en högre nivå. Så jag ser verkligen fram emot att spela i ett lag där det är stor konkurrens om platserna, avslutar Ignberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa