Hedlund förlänger med IBK Dalen

Andra säsongen i Svenska Superligan blev en jättesuccé för Skelleftesonen Alexander "Alle" Hedlund. Det har lett till ett nytt kontrakt med Umelaget IBK Dalen.

15 maj 2019 09:51

Hedlund stod för 40 poäng på 30 matcher och var med det Dalens näst bästa poängplockare den gångna säsongen.

Nu har forwarden skrivit på ett nytt treårigt kontrakt med SSL-klubben som sträcker sig till 2022.

– Jag har tagit kliv egentligen hela tiden sedan jag kom till Dalen. Det har visat sig i antal poäng, men även hur pass mer komplett jag har blivit som spelare och i synnerhet min fysik som är avsevärt bättre nu än för två år sedan, säger Alexander Hedlund i ett pressmeddelande.

Under sina två år i Dalen har Hedlund levererat 72 poäng på 73 matcher.

- Jag trivs otroligt bra i laget och att bo i Umeå är de två största faktorerna till det nya kontraktet. Det ska bli superkul att åka med till Singapore med laget på försäsongsturnering och vi har otroligt roligt tillsammans oavsett om det är ett fyspass i maj eller lördagsträning ute i Hörnefors för att alla hallarna är bokade. Vi har en enorm potential att gå långt med det här laget och det förvånar mig inte om vi går till final redan nästa år, säger han.

Sportchefen Christian Hjort säger:

– Alexander är en oerhört ambitiös spelare som redan sitt första år visade på offensiva kvaliteter. I år har han tagit ytterligare kliv i sin offensiva utveckling. Detta är en spelare som vi tror kommer kunna nosa på landslaget framöver och han har alla egenskaper för att lyckas med det, säger Christian Hjort.

FAKTA

Alexander Hedlund

Ålder: 23 år.

Klubbar: Clemensnäs (moderklubb), Skellefteå IBS, Skellefteå IBK, Gamla Stan, IBK Dalen.

Kontrakt: Med Dalen till 2022.

SSL-säsonger: Två.

SSL 2018/19: 30 matcher, 40 (18+22) poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa