Forwarden klar – återvänder till Skellefteå IBK

Skellefteå IBK har gjort klart med ett meriterat nyförvärv – Jonathan Andersson återvänder till klubben han senast representerade säsongen 2017/2018. "Det kommer att bli roligt", säger Andersson.

21 augusti 2019 16:00

Andersson slog igenom i Skellefteå IBK som en lovande målskytt och det lade också grund till hans flytt till SSL-laget Växjö IBK inför säsongen 2015/2016. Där blev det totalt 40 SSL-matcher och ett mål innan flyttlasset gick hem till Skellefteå sommaren 2017. Då, precis som nu, valde Andersson att spela för IBK. Under fjolåret blev det spel i både Clemensnäs (tio poäng på fyra matcher) och Gamla Stan (13 poäng på 15 matcher).

– Det var riktigt kul att spela i Gamla Stan förra säsongen men jag har väl inte riktigt motivation nog för att spela där, säger 25-åringen.

– Sedan är det tidsaspekten, det blir rätt mycket mer tid som går åt om du ska spela i Gamla Stan.

"Blir lite roligare"

Nu återförenas han med många gamla lagkamrater i ett nyuppstartat Skellefteå IBK, som kommande säsong spelar i division II.

– Alla mina kompisar som jag umgås med spelar i IBK och det gör att det blir lite roligare. Jag trivs väldigt bra med dem som spelar där.

Vad kan du bidra med till laget?

– Förhoppningsvis ett och annat mål, det är ju det som jag har varit bra på tidigare. Så vi får väl se om jag fortfarande har det i mig.

IBK är åter i seriespel och Andersson har stora förhoppningar på sitt nygamla lag.

– Vi har ett bra lag och det är alltid kul att spela om seriesegrar, oavsett om det är i ettan eller tvåan, säger Andersson.

Anpassar sig snabbt

Skellefteå IBK startar säsongen med Scandic Cup i Umeå den 6-8 september. Då räknar Andersson med att vara redo för spel.

– Jag har väl egentligen mer att önska formmässigt, jag har inte tränat så hårt i sommar. Men jag anpassar mig rätt snabbt och kommer igång rätt fort.

"Vi har ett bra lag och det är alltid kul att spela om seriesegrar, oavsett om det är i ettan eller tvåan."

FAKTA

Jonathan Andersson.

Ålder: 25 år.

Position: Forward.

Fattning: Höger.

Tidigare klubbar: Skellefteå Innebandy, Gamla Stan IBK, Skellefteå IBK, Växjö IBK, IBK Völkers, Clemensnäs IF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Grahn Lundgren

Ämnen du kan följa