Emma Bäcklund är klar för spel i IBK Dalen

Kågedalens division I-lag i innebandy tappar poängmaskinen Emma Bäcklund till nästa säsong. Skelleftetalangen har skrivit på ett tvåårskontrakt för SSL-laget IBK Dalen. ”Så klart jättekul – jag har haft en bra säsong i år och extra kul att få den uppmärksamheten”, säger Emma till Norran.

3 maj 2019 20:17

17-åriga Emma Bäcklund hade en fantastisk säsong i vintras då hon öste in poäng i division I-innebandyn. Emma tog hem hela seriens poängligan efter 34 (25+9) poäng på 12 seriematcher. I slutspelet och i kvalet till allsvenskan bidrog hon med smått otroliga 29 poäng på åtta matcher.

”Rätt steg i min utveckling”

Forwardens framfart har gett ringar på vattnet. Nästa säsong spelar Emma för Umelaget IBK Dalen i svenska superligan. En klubb som Emma har tränat med under den gångna säsongen.

– Det känns så klart otroligt kul att få komma till IBK Dalen och få spela med riktigt duktiga spelare. Dalen är en klubb som jag tycker är bra på att utveckla spelare och det känns som ett helt rätt steg i min utveckling, säger Emma Bäcklund i ett pressmeddelande.

Emma Bäcklund gör debut för sin nya klubb när IBK Dalen spelar Singapore Open i juni.

– Jag ser fram emot resan väldigt mycket. Det är en bra möjlighet att komma in i laget från start och även få spela mycket innebandy.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Marklund

Ämnen du kan följa