Gamla Stan dominerade totalt i derbyt

Emma Bäcklund fick en bra start på sin comeback i Kågedalen. Efter ledningsmålet var det roliga över. Gamla Stan var totaldominant och vann till slut med förkrossande 15–1. ”Vi spelade inte riktigt som ett lag”, tyckte Bäcklund.

Storseger för Gamla Stan. Här jublar Clara Lindblom.

Storseger för Gamla Stan. Här jublar Clara Lindblom.

Foto: Jörgen Bergkvist

Innebandy2021-12-04 23:06

Skillnaden mellan toppen och botten i den här division I-serien, är riktigt stor. De fördelar en ”underdog” kan ha i de här sammanhangen, hade i ingen påverkan överhuvudtaget.

Emma Bäcklund med SSL-meriter, gjorde en bejublad comeback i Kågedalen. Hon blev ihopparad med Sanna Holmström och de var Kågedalens bästa spelare. Bäcklund gjorde matchens första mål, men efter det var det roliga slut.

– Ja, det var kul att göra mål. Gamla Stan var bra. Det syns att de är redo att ta steget upp till allsvenskan.

Kågedalens derbymotståndare var helt enkelt ett nummer större i nästan allt. 

– Det var roligt att vara tillbaka och en rolig match, men vi tappade ju redan tidigt i matchen. Vi spelade inte riktigt som ett lag, tyckte Bäcklund.

Gamla Stan spelade ut Kågedalen efter noter – och slutade aldrig spela. Hungern att göra mål fanns fram till slutsignalen. Efter första perioden var det förvisso bara två måls överläge, men i praktiken säkrade Gamla Stan segern i mittperioden.

– Det var lite svajigt i början, vi var väl lite nervösa. Sedan jobbade vi oss in i matchen, sa Elin Hultman.

Hon var en av dem som tog tag i taktpinnen efter att Kågedalen hade tagit ledningen. Hultman tillsammans med Clara Lindblom och Emilia Dahlquist var oerhört bra. Hultman visade upp sitt fina register i spelskicklighet och hennes kedjekamrater kuggade i på ett fantastiskt sätt. 

Gamla Stan mönstrade ytterligare två i stort identiskt lika starka formationer, som turades om att skölja över Kågedalen.

– Vi har försökt att jobba på att rulla boll och låta bollen göra jobbet. Det fungerade bra idag. 

Hultman utmärkte sig aningen extra den i ett oerhört starkt Gamla Stan.

– Det lossande lite för mig i dag. Jag hittade några fina framspelningar, framförallt till Emilia.

Kågedalen ligger fast förankrad i botten och fick sig en lektion den här matchen, men skapade nog för att kunna göra fler mål framåt.

– Vi får ta ett rejält snack om hur vi vill spela och göra något bra av det, sa Bäcklund.

Gamla Stan är tvåa i serien, men har samma poäng som ledaren Umeå City.

Fakta

Kågedalen–Gamla Stan 1–15 (1–3, 0–6, 0–6)

Mål, K: Emma Bäcklund. G: Emilia Dahlquist 4, Tilda Johansson 3, Emmy Helander 2, Elin Hultman, Clara Lindblom, Lina Eriksson, Maija Pöntinen Norman, Ellen Fahlgren, Frida Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!