Succépremiär för Gamla stan – vann med tvåsiffrigt: ”Jättekul”

Gamla stan IBK fick en perfekt hemmapremiär.
Laget gjorde tio mål framåt, och höll nollan bakåt – samtidigt som Tilda Johansson gjorde comeback.
– Jättekul, säger hon.

Gamla stan fick en drömstart i hemmapremiären.

Innebandy2024-10-13 15:12

Med rosalindade klubbor klev Gamla stan ut i Baldehallen för att stödja Rosa bandet – och plocka tre poäng.

Efter 60 minuter spel hade man lyckats med båda. Hälften av publikintäkterna skänktes till Rosa bandets, och matchen blev en promenadseger.

Med Emma Bäcklund, Lisa Ellonen och en comebackande Tilda Johansson hade Gamla stan så gott som vunnit på förhand.

När den första perioden var färdigspelad, och alla tre hade gjort poäng var butiken stängd, igenbommad och reglerad.

3–0 efter 20 minuter satte tonen för matchen och lät Gamla stan skjuta sig vidare mot en serieledning efter två omgångar.

När matchen blåstes av hade Gamla stan hunnit med att göra ytterligare sju mål.

– Det var jättekul. Det var längesedan, men sjukt roligt, säger Tilda Johansson som gjorde sin första match sedan säsongen 2022/2023.

undefined
”Det var jättekul”, säger Tilda Johansson om att göra comeback.

Är tanken att du ska spela den här säsongen?

– Jag är student i Luleå, men jag kommer hem och är med och spelar så mycket jag kan.

Vad säger du om hemmapremiären?

– Tio mål framåt, noll mål bakåt – vi kan inte vara mer än nöjda.

Vad tänker dun om ert arrangemang med rosa lindor och att skänka pengar till Rosa bandet?

– Det är fint att vi kan vara med och stötta. Vi är stolta.

undefined
undefined
Emma Bäcklund öste in poäng i hemmapremiären.
undefined
Gamla stan utklassade Röbäck.

FAKTA

Gamla stan IBK–Röbäcks IF 10–0 (3–0, 2–0, 5–0)

Målen: 1–0 Fanny Gustavsson (Lisa Ellonen), 2–0 Emma Bäcklund (Tilda Johansson), 3–0 Elsa Huss, 4–0 Emma Bäcklund (Lisa Ellonen), 5–0 Elsa Huss (Ebba Eriksson), 6–0 Lisa Ellonen (Tilda Johansson) 7–0 Linnea Kågström (Frida Pettersson), 8–0 Linnea Kågström (Tilda Johansson), 9–0 Emma Bäcklund (Linnea Kågström), 10–0 Elsa Huss (Ebba Eriksson)