Sju olika målskyttar när Moröbacke vann igen

FBC Moröbacke har inlett division II på ett övertygande sätt. I helgen kom andra raka segern då Spöland/Vännäs besegrades. Rönnskär var också nära att skrälla mot Umeå Norr.

Oskar Tafvelin var en av tre tvåmålskyttar i FBC Moröbacke.

Innebandy2020-10-12 10:00

FBC Moröbacke toppar serien efter att ha gjort tvåsiffrigt hemma mot Spöland/Vännäs. Laget visade upp en stor bredd offensivt och i segermatchen hade man hela sju olika målskyttar.

Grunden till segern la man redan i första perioden då laget gjorde 6–0. Sedan kunde man slappna av lite och segern, 10–5, var aldrig hotad. Laget hade tre tvåmålsskyttar i Oskar Carlsson, Mikael Nöjd och Oskar Tafvelin.

För övriga Skelleftelag i serien så blev det förluster. Rönnskär gjorde dock en riktigt bra match och hotade topplaget Umeå Norr som innehåller en hel del före detta SSL-spelare i Dalen. Rönnskär var med ändå till slutet och Umeå Norrs avgörande 7–6 mål kom med drygt tre minuter kvar. Filip Helander noterades för två mål i matchen.

Gamla Stans Ungdom förlorade sin andra raka match då Gimonäs Umeå storvann med 9–3. Gimonäs kunde gå upp i en 3–1 ledning efter första perioden och inför sistarundan så stod det 7–1 och redan då var matchen mer eller mindre körd för Gamla Stan.

Fakta

Gimonäs Umeå–Gamla Stan U 9–3

Målen: Ville Mikkonen, Casper Hjelte, Anton Sundström.

IBK Umeå Norr–Rönnskär 6–7

Målen: Filip Helander 2, Isak Morén, Timothy Lindberg, Kevin Lundqvist, Anton Helander, självmål,

Moröbacke–Spöland/V 10–4

Målen: Oskar Carlsson, 2, Mikael Nöjd 2, Oskar Tafvelin 2, Rasmus Marklund, Linus Wikgren,  Arvid Flodin, Gabriel Grönlund.