Seger för Kaif i allsvenska premiären: "Otroligt skönt"

Elin Hultman såg till att Kågedalens damer vann den allsvenska premiären borta mot IBK Luleå med 4–3 med sina tre poäng. "De är nykomlingar och därför kändes det extra viktigt för oss att vinna den här matchen", säger tränaren Peter Bäcklund.

Wilma Stenman, till vänster, stod för två framspelningar när Kaif bortaslog IBK Luleå i allsvenska premiären.

Wilma Stenman, till vänster, stod för två framspelningar när Kaif bortaslog IBK Luleå i allsvenska premiären.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Innebandy2020-10-04 17:55

Kågedalen kom ut starkt i den första perioden och trots en tidig utvisning på Tilda Johansson kunde gästerna ta ledningen i matchen genom Elin Hultman, som också var lagets poängbästa spelare förra säsongen med 31 poäng på 21 matcher.

Matilda Dahlström kom att kvittera för hemmalaget men bara 20 sekunder efter kvitteringen kunde Hultman återigen ge sitt lag ledningen.

– Kul att Elin direkt går in och visar vägen från start och hänger två bollar redan i första perioden, säger Bäcklund som var nöjd med säsongens första period.

– Vi gör en bra förstaperiod rakt igenom. Tidigare har vi haft lite problem med att vi inte riktigt varit med från start, men nu var vi riktigt bra och samtliga femmor som var inne bidrog med sitt.

I den andra perioden kunde IBK Luleå kvittera till 2–2 men då klev Elin Hultman återigen in i handlingarna. Framspelningen till Alva Pettersson betydde 3–2-ledning efter 31.31 och i periodens slutskede utökade Emmy Helander ledningen för Kaif.

– Andra perioden är faktiskt ännu bättre spelmässigt än den första. Vi nyttjar laget och rullar runt bollen på ett helt annat sätt och långa stunder har vi ett riktigt bra grepp om dem. Två mål till för oss där hade inte varit orättvist. Vi vinner skotten med 13–7 och där hade vi kunnat döda matchen.

Även i den tredje och avslutande perioden kom hemmalaget att få chansen i spel fem mot fyra, men Kaifs boxplay var bra matchen igenom.

– Vi spelar fantastiskt bra boxplay i dag och de kommer ingenstans, där gör vi det grymt bra, säger Bäcklund.

Trots en sen reducering av hemmalaget kunde Kaif gå vinnande ur matchen med 3–4.

– Vi går ner oss litegrann i tredje perioden och tar inte lika bra beslut med bollen, men det känns som att vi kontrollerar matchen på ett bra sätt trots det. Överlag känns det fantastiskt skönt att vinna premiären, speciellt på bortaplan mot en nykomling, säger Bäcklund.

FAKTA

IBK Luleå–Kågedalens AIF 3–4 (1–2, 1–2, 1–0)

Målen: 0–1 (10.55) Elin Hultman (Wilma Stenman), 1–1 (14.47) Matilda Dahlström, 1–2 (15.07) Elin Hultman (Wilma Stenman), 2–2 (25.06) Tilde Bedinger (Wilma Persson), 2–3 (31.31) Alva Pettersson (Elin Hultman), 2–4 (37.26) Emmy Helander (Andrea Stenlund), 3–4 (59.25) Wilma Persson (Linnéa Kinisjärvi).

Skott: 26–26.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!