Jonathan Andersson stannar i Skellefteå IBK

Jonathan Andersson, 26, förlänger med Skellefteå IBK. Den SSL-meriterade poängspelaren blir en viktig pusselbit i IBK:s lagbygge den kommande säsongen.

Jonathan Andersson, till vänster, fortsätter i Skellefteå IBK. Nu väntar klubben på att lagkaptenen Joakim Nilsson också ska förlänga kontraktet.

Jonathan Andersson, till vänster, fortsätter i Skellefteå IBK. Nu väntar klubben på att lagkaptenen Joakim Nilsson också ska förlänga kontraktet.

Foto: Arkivbild: Arvid Marklund

Innebandy2021-04-30 09:47

Jonathan Andersson är en av Skellefteå IBK:s mest meriterade spelare. Han tillhörde Växjö från hösten 2015 till våren 2017 och har därmed två säsonger i svenska superligan på sin meritlista.

Säsongen 2017/2018 öste han in 43 poäng på 22 matcher i sin återkomst i Skellefteå IBK. Under den efterföljande säsongen blev det spel i Clemensnäs och Gamla Stan – innan han på nytt gjorde comeback i Skellefteå IBK.

Efter två raka säsonger i Skellefteklubben står det klart att han fortsätter IBK under den kommande vintern. Några andra alternativ var aldrig aktuella enligt honom själv.

– Jag var väl ganska tidigt klar med att jag ville spela med IBK, säger Jonathan Andersson som svarade för sex poäng på tre matcher under den korta säsongen som gick.

Skellefteå IBK gjorde comeback i division I under den förra säsongen, men återkomsten fick ett abrupt slut på grund av coronapandemin. Inför nästa vinter vill klubben göra en kraftsamling för att på sikt kunna etablera sig på en hög nivå.

– Jag tycker att det känns bra att försöka göra en seriösare säsong och det var lite det som krävdes, säger Jonathan Andersson.

Efter en trög säsongsstart så slog Jonathan till som fyramålsskytt i mötet mot Holmsund City. Den matchen spelades i början av november och det visade sig också att det skulle bli den sista.

– Jag förstod ganska tidigt att vi inte skulle kunna spela mer så jag väntade inte direkt på att det skulle börja om, säger Jonathan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!