Peter Ståhl blir ny tränare i Kågedalen: ”Sjukt kul”

Kågedalens division I-lag har gjort klart med en ny tränare inför den kommande innebandysäsongen. Tidigare målkungen Peter Ståhl avslutar den aktiva karriären och tar klivit in i tränarbåset.

Peter Ståhl blir tränare i Kågedalens damlag i division I.

Peter Ståhl blir tränare i Kågedalens damlag i division I.

Foto: Arkivbild

Innebandy2021-05-14 16:58

Kågedalen, som valde att hoppa av allsvenskan, har gjort klart med en ny tränare inför den kommande säsongen. Det blir Peter Ståhl som tillsammans med Johan Wåård och Markus Holmström kommer att leda division I-laget.

Peter Ståhl, 29, har spelat i Clemensnäs och Skellefteå IBK under de senaste säsongerna. Vintern 2019/2020 så svarade han för 26 poäng på 15 matcher och säsongen innan blev det hela 49 poäng på 20 matcher.

Nu står det klart att han lägger klubban på hyllan, för att byta spår och satsa på tränarrollen. Han ingår i tränarteamet i Kågedalens damer som gör en omstart i division I med ett nytt A-lag. Det är klubbens två egna utvecklingslag som gått samman och bildat ett lag i division I.

Markus Holmström, tränare och ledare i Kågedalen, är mycket nöjd med lagets nyförvärv på tränarsidan.

– Sjukt kul med ett nytt namn i tränarkretsar i Skellefteå. Dessutom en ung kille, som tyvärr nyligen avslutat sin egna aktiva karriär på grund av skada, berättar Markus Holmström.

Han tror att tränartrion kommer att komplettera varandra bra.

– Peter kommer att komma in med andra idéer och tankar och kan se både laget och spelet med nya ögon. Jag och Johan Wåård tror mycket på den här lösningen och vi ser fram emot att ha Peter med som tränare i vinter, säger Markus Holmström.

Samarbetet med tidigare klara tränaren Mattias Örnkloo har avslutats och han kommer inte att ingå i laget den kommande vintern. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!