Ny rysare när Västerbottens killar föll efter straffar

Efter måndagens rysare, när Västerbottens killar nådde semifinal i distriklags-SM, tog resan slut när Småland vann efter straffar.

Ludwig Hörlin, Alfons Jäder, Hubert Eriksson, Oliver Degerfält, Ville Mikkonen, Leonard Ahlberg, Viktor From och Tim Bergström är Skelleftespelarna i Västerbottens P16 och har alla stått för en fin turnering.

Innebandy2021-11-02 11:15

På måndagen var marginalerna på killarnas sida. I tisdagens tidiga semifinal, mot starka Småland, blev det istället tvärtom.

Västerbotten, med åtta spelare från Skellefteå, var på väg mot sin första final i P16-sammanhang då man ledde med 2–1 i tredje perioden efter dubbla mål av Hampus Magnusson.

Med 3.25 minuter kvar av ordinarie tid kom dock kvitteringen. Det tog matchen till förlängningen, och senare även en avgörande straffläggning.

Där drog Småland det längsta strået och vann med 3–1. Västerbottens enda straffmål kom från Gamla Stans stortalang Ludwig Hörlin.

Resan tog som sagt slut men laget föll med flaggan i topp.