Moröbacke tog säsongens första seger

Moröbacke slog till med säsongens första seger i herrtvåan. Trepoängaren kom i det prestigefyllda derbyt mot lokalrivalen Rönnskär. ”Skönt att äntligen få en seger”, kommenterar Mikael Nöjd efter 9–6-vinsten.

Moröbacke vände 5–6 till seger med 9–6 i derbyt mot Rönnskär.

Innebandy2021-11-07 00:10

Moröbacke hade ett litet målmässigt grepp med en 2–1-ledning efter den första perioden.

I den andra perioden så fortsatte Moröbacke att sitta i förarsätet och i mitten av matchen gjorde Mikael Nöjd 5–3 för gästerna.

undefined
Mikael Nöjd gratuleras efter sitt 5–3-mål.

I det läget klev Rönnskär in i handlingen och med tre mål på mindre än två minuter så hade hemmalaget vänt till en 6–5-ledning inför den sista akten.

I slutperioden så återtog Moröbacke kommandot igen och redan efter 8.40 så hade de vänt till en 7–6-ledning.

Isaac Carli blev stor segerorganisatör för Moröbacke. Han gjorde det matchvinnande 7–6-målet och totalt svarade han för fyra fullträffar i Skelleftederbyt.

Säsongens första trepoängare var efterlängtad för Moröbacke.

– Vi var bättre än dem, men vi tappade fokus när vi ledde med 5–3, eller om vi slappnade av, säger Moröbackes spelande tränare Mikael Nöjd och fortsätter:

– Vi höjde oss i tredje perioden och vann rättvist. Det var skönt att äntligen få en seger.