IBK och Mats Bergqvist släpper laglåt – hör den här

Skellefteå AIK har haft stora framgångar med sina hits genom åren. Nu hoppas Skellefteå IBK att deras nya låt ska bli stor. "En blandning mellan Magnus Uggla och Foo Fighters" , säger låtskrivaren Mats Bergqvist.

Mats Bergqvist ligger bakom låter "Skellefteå IBK".

Mats Bergqvist ligger bakom låter "Skellefteå IBK".

Foto: Fotomontage

Innebandy2020-10-12 11:02

Laglåtar dyker upp lite nu och då. Skellefteå AIK har genom åren, tillsammans med Dan & Dom, levererat låtar som gnagt sig fast rejält i publikens hjärna och dessutom klivit upp högt på listor i landet. 

I år har Skellefteå AIK dock inte släppt något låt – i alla fall inte ännu – men stan får ändå bekanta sig med en ny laglåt då innebandylaget Skellefteå IBK i förra veckan släppte en låt på Spotify.

Den som ligger bakom låten är artisten Mats Bergqvist som har båda sönerna i klubben.

– Jag hade egentligen en plan att göra en Skellefteå AIK-låt men Dan & Dom sköter ju det där. Sedan kom coronapandemin och sonen Douglas skrev på sitt första A-lagskontrakt med Skellefteå IBK och mina spelningar försvann med situationen som är just nu. Så jag behövde få in lite kreativitet i pipen. Dessutom tränar jag ju ett lag i IBK där sonen Aaron spelar och vi är ju mycket inblandade i IBK, säger han.

Mats tog upp det med IBK:s styrelse.

– Jag sa att jag hade en låt och jag var beredd att göra det och de köpte det.

Det är inte bara Mats som sjunger i låten.

– Målet var att göra något med A-laget och de är med och körar. De är de som skriker i låten och ger arenakänslan och rymden i låten.

Hur beskriver han då sin nya låt?

– Det är en rolig grej att göra. Sedan tycker jag att det blev en ganska bra låt i sitt syfte. Hade jag skrivit en låt till min egen skiva så kanske jag inte gjort en blandning mellan Magnus Uggla och Foo Fighters som det faktiskt är. Men det kan aldrig bli för mycket laglåtar tycker jag.

Sedan var det då låtens namn. Som inte är så spännande.

– Den heter Skellefteå IBK och jag vet – jag hade tänkt göra något annat – men det blev Skellefteå IBK. Men det är ju bra också. Skriver man Skellefteå IBK så hittar man ju den på Spotify och alla andra plattformar. Eller man kommer snart att kunna göra det i en snar framtid alla fall. Men den finns på Spotify redan.

Vad vill du egentligen med låten?

– Jag hoppas att den ska spelas i spelarbussar och inför matcher. Inte bara i A-laget. Jag sjunger medvetet inte killar eller grabbar. Den här låten är för alla lag i Skellefteå IBK–inte bara killarna. Det gäller tjejerna också. Alla som håller på med sport är hjältar i mina ögon – speciellt i en idrottsvärld som krymper. Alla är hjältar på den delen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!