Gamla Stan hade topplaget i brygga

Gamla Stans herrar hade serietvåan Rig Umeå i gungning söndagens i division I-möte. Skelleftelaget tappade dock en 7–4-ledning och föll till slut med 10–9.

Poängkungen Felix Andersson blev tvåmålsskytt när Gamla Stan uddamålsföll borta mot topplaget Rig.

Poängkungen Felix Andersson blev tvåmålsskytt när Gamla Stan uddamålsföll borta mot topplaget Rig.

Foto: Jörgen Bergkvist

Innebandy2022-01-23 16:57

Tabelltvåan Rig Umeå bortabesegrade Gamla Stan med 12–5 i början av säsongen. Gamla Stan, som tvålade dit serieledande Sundsvall FBC i förra omgången, kom till Umeå med gott självförtroende.

Efter 2–2 i den första akten så gjorde Gamla Stan ett ryck fram till en 6–3-ledning i den andra perioden. Rig reducerade med en minut kvar av mittperioden, men Gamla Stan utökade snabbt till 7–4 i början av slutperioden.

Rig Umeå kröp närmare och efter fyra snabba mål så hade hemmalaget vänt till 8–7. Ludwig Hörlin kvitterade till 8–8, men minuten senare gjorde Rig 9–8.

Det var inte slut där – Gamla Stans poängkung Felix Andersson utjämnade till 9–9 med drygt sex minuter kvar. Det blev dock Rig som fick sista ordet. Sebastian Öijens 10–9-mål efter 16.53 blev avgörande i söndagens hysteriska målfyrverkeri.

– Redan mot Sundsvall så kändes det som att alla började inse vad som krävs för att vinna matcher. Arbetsinsatsen idag är fenomenal från alla inblandade. För att kunna slå ett lag som Rig så krävs det att man tar vara på de chanser man får och orkar jobba ödmjukt i egen zon, säger Gamla Stans tränare Pontus Nilsson och fortsätter:

– Vi gör allt rätt i stort sett hela matchen, men i tredje hittade de ett flow under några minuter och då är de svårstoppade. Det finns väldigt mycket positivt att ta med sig gällande spelet utan boll idag. 

Fakta

Rig Umeå–Gamla Stan 10–9 (2–2, 2–4, 6–3)

Mål, Gamla: Bill Hedqvist 2, Max Granlund 2, Felix Andersson 2, Robin Andersson, Ludwig Hörlin, självmål.

Skott: 36–25.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!