Gamla Stan överlägset – tog tredje raka segern

Gamla Stans damer har fått en flygande start på division I-säsongen. Under onsdagskvällen bärgade laget sin tredje raka seger efter en överlägsen 9–0-triumf hemma mot Umeå Västra.

Gamla Stans målskyttar, stående: Emmy Helander, Elin Hultman, Emelie Engström, Wilma Wenden. Sittande: Nova Svanborg och målvakten Moa Hedman som höll nollan.

Innebandy2021-10-06 21:52

Gamla Stans Elin Hultman öppnade målskyttet efter 12 minuter. 1–0-ledningen stod sig genom hela den första perioden.

Under den resterande del av matchen var det inget snack – Gamla Stan var numret större än Umeå Västra.
Emelie Engström slog till med 2–0-målet i början av den andra perioden.

Både Hultman och Engström blev tremålsskyttar efter två perioder – och duon såg till att hemmalaget hade en betryggande 6–0-ledning inför den sista akten.

Hemmalaget forcerade in tre nya mål i den sista perioden och onsdagskvällens tillställning slutade med en övertygande 9–0-seger.

– Vi maler ner Umeå Västra idag. Vi gör en grym laginsats med bra tålamod i spelet och högt bolltempo. När vi spelar med tålamod, beslutsamhet och noggrannhet så kommer motståndarna att behöva spela väldigt bra för att rubba oss, säger Gamla Stans tränare Peder Lundström.

8–2, 10–3 och 9–0 är Gamla Stans segersiffror i säsongens tre första matcher i division I.

Hattrick-skyttarna Elin Hultman och Emelie Engström stack ut lite extra. Hultman jobbade hårt och Engström hittade de där härliga passningarna. Målvakten Moa Hedman svarade för en stabil insats och spikade igen. Moa Lundström gör allt med hög kvalitet.

Fakta

Gamla Stan–Umeå Västra 9–0 (1–0, 5–0, 3–0)

Målen, Gamla: Elin Hultman 3, Emelie Engström 3, Emmy Helander, Nova Svanborg, Wilma Wendén.

Skott: 18–18.