Helanders hattrick hjälpte inte för Kågedalen

Ett äkta hattrick av Emmy Helander gav Kågedalen en 3–1-ledning borta mot Sundsvall. Det hälpte dock inte – Sundsvall vände och vann med 7–4 i norra allsvenskan.

Tilda Johansson och tremålsskytten Emmy Helander efter Kågedalens 7–4-förlust mot Sundsvall.

Innebandy2020-11-01 19:54

Hemmalaget Sundsvall fick utdelning efter fem minuter, men Kågedalens Emmy Helander svarade för en snabb 1–1-kvittering.

Kågedalen klarade av ett numerärt underläge och några minuter senare slog Emmy Helander till med sitt andra mål i Sundsvalls Sporthall. Emmy fortsatte att rida på vågen och med ett äkta hattrick så såg hon till att Kaif var i en 3–1-ledning efter den första perioden.

– Vi gör en bra första del av matchen och det rullade på bra, kommenterar Kågedalens tränare Rasmus Liljedahl.

Upptakten av den andra perioden blev en mardröm för gästerna som stod på hälarna från början. Sundsvall gjorde tre snabba mål och efter 1.59 hade hemmalaget vänt till en 4–3-ledning. Den scenförändringen vägde tungt för matchens utgång.

– Jag vet inte vad det var som hände. Vi släppte in tre mål på 1.40 och där tappade vi matchen, säger Rasmus Liljedahl.

Kågedalens Tilda Johansson tände dock hoppet när hon kvitterade till 4–4 i slutet av mittenakten.

Sundsvall fick en drömöppning på den sista perioden också och efter 4.20 stod det 6–4. Kågedalen fick dubbla chanser i numerärt överläge, men de fick ingen utdelning i powerplay.

Kaif plockade ut målvakten men forceringen resulterade inte. Sundsvall punkterade matchen när 7–4-målet kom med fem minuter kvar att spela.

– Vi hade lite folk och vi orkade inte riktigt. Vårt powerplay var okej, även om vi kanske inte skapade de farligaste chanserna, säger Rasmus Liljedahl efter säsongens tredje förlust.

Backen Ella Bergström stack ut och var Kågedalens bästa spelare under söndagsaftonen. Emmy Helander var giftig med tre mål och är värd ett extra plus.

I nästa match väntar en mycket tuff uppgift då IBK Dalen står för motståndet på bortaplan. Länskonkurrenten är obesegrat och har spelat 36–16 på fem matcher. I helgen besegrades Rig Umeå med 6–3 i en tidig seriefinal.

Fakta

Sundsvalls IBF–Kågedalen 7–4 (1–3, 3–1, 3–0)

Målen, S: Milla Lundberg 3, Sabrina Strandberg 2, Amilia Sjöström, Alma Sundwall. Kaif: Emmy Helander 3, Tilda Johansson.

Skott: 22–19 (9–8, 9–6, 4–5).

Domare: Marcus Svedinger, Gävle, Richard Öhneskog, Sandviken.