Jobbig start fällde Kågedalen i stort målfyrverkeri

Ett tidigt 3–0-underläge blev Kågedalens fall i söndagens division I-omgång. Kaif föll med 10–5 borta mot länskonkurrenten IBS Dalen.

Kågedalens målskyttar: Jonna Hällgren Wåård, Sanna Holmström, Lisabeth Öhlin och Alice Holmbom.

Innebandy2021-11-21 17:24

IBS Dalen och Kågedalen hade presterat likvärdiga resultat i säsongsinledningen. Inför söndagens möte i Umeå så var det bara en poängs skillnad mellan lagen.

Sett till tabelläget så är seriesjuan IBS Dalen (31–31 i målskillnad) ett lag som släpper in få mål och deras matcher brukar resultera i målsnåla tillställningar. Men så blev det inte denna gång.

IBS kopplade greppet med en 3–0-ledning i första perioden i Musköten. Poängmaskinen Sanna Holmström såg till att Kaif fick en drömstart på den andra perioden då hon reducerade till 3–1 efter 22 sekunder.

IBS Dalen svarade med att utöka ledningen till 4–1 – ett resultat som bara stod sig i drygt en minut. Lisabeth Öhlin tände hoppet för Kaif med sin 4–2-reducering.

Glädjen blev inte långvarig – efter två mål inom loppet av 19 sekunder så ryckte IBS ifrån till 6–2.

– De vann på små detaljer framför mål och var otroligt duktiga på att ligga i skottlinjen i försvaret. Våra skott hamnade nästan hela tiden i deras block och nådde inte fram till målet, säger Kaif-ledaren Markus Holmström.

Kaif kröp närmare när Alice Holmbom gjorde 6–3 i början av den sista akten. Hemmalaget utökade till 7–3 – innan Jonna Hällgren Wåård svarade för ytterligare en reducering. I det läget slog IBS till med två blixtsnabba och gick loss till en 9–4-ledning.

Hällgren Wåård reducerade till 9–5, men närmare än så kom inte Kaif som förlorade med 10–5.

– Ett steg framåt och sitter alla bitar på plats samtidigt, så ser det väldigt bra ut för framtiden, säger Holmström.

Fakta

IBS Dalen–Kågedalen 10–5 (3–0, 3–2, 4–3)

Mål, Kaif: Jonna Hällgren Wåård 2, Sanna Holmström, Lisabeth Öhlin, Alice Holmbom.