Förlust för IBK i målfesten – trots 6–1-ledning

Skellefteå IBK stod för en magnifik förstaperiod och var i ledning med 6–2 efter 20 minuter mot Umeå City. Men i den tredje perioden släppte laget in sex raka mål och föll till slut med 7–11.

Innebandy2021-10-05 22:28

Hubert Eriksson gav Skellefteå IBK ledningen efter en dryg minut och innan matchen var tre minuter gammal stod det 3–0 på resultattavlan. Umeå City kunde visserligen kvittera till 3–1, men tre raka mål gjorde att IBK kunde gå ifrån till 6–1 innan gästerna på nytt reducerade med åtta sekunder kvar av perioden.

I den andra perioden kunde Umeå City reducera två gånger om, båda målen i efterdyningarna av hemmautvisningar.

Väl i tredje perioden kom också 6–5 innan Oliver Degerfält gjorde 7–5 för IBK med sitt andra mål i matchen, men efter det kom allt att handla om bortalaget.

7–6 kom efter 7.54 och en dryg minut senare kom kvitteringen. Anton Wallgren gav sedan gästerna ledningen, för första gången i matchen, efter 10.37 innan Umeå City kunde fastställa slutresultatet till 7–11 med tre mål under matchens två avslutade spelminuter.

Poängbäst i IBK var Hubert Eriksson med tre (2+1) poäng och samt Oliver Degerfält och Oscar Wahlberg som stod för två mål respektive två assist.