Släkten var värst – Degerfält fällde Skellefteå IBK

Inför säsongen lämnade han Skellefteå IBK för Öjebyns IBF.
Under lördagen var Oliver Degerfält tillbaka på ”hemmaplan” – och fällde hemmalaget efter drömstarten.
– Jag har varit astaggad sedan i onsdags, säger han efter segern.

Oliver Degerfält blixtstartade när han spelade på "hemmaplan" för första gången sedan övergången till Öjebyn.

Innebandy2024-10-12 18:16

Det var uppdukat för en het drabbning i Eddahallen under lördagseftermiddagen. Gästande Öjebyn, med inte mindre än fyra tidigare Skellefteå IBK-spelare i truppen, kom på besök, och redan i första bytet satte den speciella stämningen sin prägel på matchen.

51 sekunder efter första tekning gav Kågedalenfostrade Oliver Degerfält sitt Öjebyn ledningen.

– Jag skulle säga att jag har varit astaggad sedan i onsdags, eftersom det är IBK jag ju har spelat i innan, säger han.

Vad tänkte du där i första bytet?

– Jag tänkte bara att jag skulle in och köra och så ser vi vad som händer.

undefined
Alex Holmberg kvitterade efter Öjebyns drömstart, men när gästerna drog iväg i tredje perioden kunde inte IBK hålla jämna steg.
undefined
”Det var lite annars”, säger Oliver Degerfält om att vara på ”hemmaplan” i Skellefteå.

Ledningen stod sig inte länge. Redan innan tre minuter hade spelat kvitterade Alex Holmberg, och när Öjebyn återtog ledningen fick Max Granlund kliva fram för en kvittering.

Likaläget stod sig igenom första perioden, och även genom den andra. Trots att gästerna fick med sig en straff efter att Viktor From – även han i IBK-tröjan i fjol – stoppats i ett friläge stod sig 2–2 in i den tredje perioden.

Då klev Oliver Degerfält fram igen. Efter att ha fått tag på bollen nära eget mål tog han sig hela vägen fram till Elliot Thunebro och överlistade målvakten.

Det blev starten på Öjebyns islossning. I rask takt rullade fullträffarna in, innan slutresultatet skrevs till 6–2.

Hur var det att vara tillbaka första gången sedan flytten?

– Det var helt annars alltså, säger Degerfält med ett leende.

undefined
Elliot Thunebro räddade bland annat en straff i andra perioden, men fick en tuff tredje och avgörande akt.
undefined
Sebastian Lundström i en närkamp mot Öjebyn.
undefined
Alfons Jäder, här jagad av förra årets lagkamrat Viktor From.

Vad sa ni till varandra inför tredje perioden?

– Vi sa att vi ändå hade mycket anfall och så, och mycket avslut, så om vi hade tålamod i tredje så kommer bollen att gå in.

Och hur kändes det att vinna på ”hemmaplan”?

– Det var jävulskt skönt.

Lika roligt var det inte för Alex Holmberg och hemmalaget.

Vad det en speciell match på förhand?

– Det skulle jag säga. Det hade varit skönt att sätta dit dem nu när de har bytt, men tyvärr inte i dag. Vi får hoppas på nästa match, säger han med ett leende och sammanfattar sedan:

– Det är väl en ganska bra match från vår sida, sund att det inte håller i 60 minuter och att det rinner iväg i slutet. Vi har ändå spelat så pass bra mot Vattjom och RIG och de här, men det behövs ju poäng också i slutändan.

undefined
Max Granlund gjorde 2–2, men närmare än så kom aldrig Skellefteå IBK.

Vad tycker det är som inte stämmer här i tredje perioden?

– Slarvigt, för dåliga pass, lite småfel som straffar oss väldigt mycket.

FAKTA

Skellefteå IBK – Öjebyns IBF 2–6 (2–2, 0–0, 0–4)

Målen: 0–1 (00.51) Oliver Degerfält, 1–1 (02.45) Alex Holmberg, 1–2 (11.32) Eddie Johansson, 2–2 (14.06) Max Granlund, 2–3 (47.55) Oliver Degerfält, 2–4 (51.51) Marcus Renberg, 2–5 (53.29) Erik Nilsson, 2–6 (55.49) Marcus Renberg.

Utvisningsminuter: 4–2 (0–0, 2–0, 2–2).