Berg- och dalbana när Gamla Stan tog förlängningsseger

Gamla Stan slog ut SSL-laget IBK Dalen i DM-slutspelet. Med bragdmatchen i färskt minne slog Gamla Stan till med en ny seger – den här gången efter förlängning mot seriekonkurrenten IBF Dalen.

Gamla Stans William Löf kvitterade till 8–8 när IBF Dalen bortabesegrades efter förlängning.

Innebandy2022-02-05 15:38

Division I-mötet i Umeå Energi Arena började i en rasande fart och det var Gamla Stan som chockstartade. I den tredje minuten svarade Max Granlund och Felix Andersson för två mål inom loppet av 15 sekunder och det resulterade i en 2–0-ledning.

IBF Dalen kom ikapp till 2–2, men i det läget klev nyförvärvet Magnus Ström fram och slog till med sitt första mål i återkomsten.

undefined
Magnus Ström presterade direkt och var Gamla Stans lysande stjärna.

Efter gästernas 3–2-mål så stack IBF Dalen emellan med en 3–3-kvittering. Ludwig Hörlin presenterade sig när han slog till med periodens sjunde mål och det gav Gamla Stan en 4–3-ledning efter den första perioden.

Ludwig Hörlin fortsatte på den inslagna vägen när han ökade på till 5–3 i upptakten av den andra perioden. IBF Dalen reducerade minuten senare och sedan svängde matchen igen. Efter tre raka hemmamål så var Gamla Stan i ett 5–6-underläge.

Magnus Ström utjämnade till 6–6, men Joel Romell såg till att IBF Dalen satt i förarsätet med en 7–6-ledning inför den tredje perioden.

– Vi kommer inte riktigt upp i standard idag. I de två första perioderna gav vi bort bollarna lite för enkelt och i försvaret fick vi inte fast Dalen på det sättet vi vill, säger Gamla Stans tränare Pontus Nilsson.

7–6 stod sig länge i den sista akten, men efter drygt 16 minuter fick Gamla Stan chansen att utjämna i powerplay. Robin Andersson skickade in 7–7-bollen.

Slutminuterna blev händelserika där IBF Dalen tog tillbaka ledningen: 8–7. William Löf utjämnade till 8–8 och Felix Andersson sköt in 9–8-bollen.

Det var inte slut där – hemmalaget kvitterade till 9–9 med 12 sekunder kvar och tog matchen till förlängning.
Övertidsperioden fick dock ett snabbt slut – Anton Carli avgjorde efter 1.39 och bärgade tvåpoängaren till Skellefteå.

– Vi steppade upp en del i tredje perioden och det kändes lite tryggare, men sedan bjöd vi in dem i matchen så fort vi hade tagit över den. Vi får vara nöjda med två poäng, även om det känns surt att tappa in kvitteringen med 12 sekunder kvar, säger Nilsson efter 10–9-segern.

Magnus Ström svarade för en stark insats och värd ett extra plus i ett Gamla Stan som inte fick ut sin fulla potential.

Fakta

IBF Dalen–Gamla Stan 9–10 (3–4, 4–2, 2–3, 0–1)

Målen, G: Ludwig Hörlin 2, Felix Andersson 2, Magnus Ström 2, Max Granlund, Robin Andersson, William Löf, Anton Carli.

Skott: 30–28.