IBK:s poängkung bakom jordskredsseger: ”Väldigt bra”

Fyramålsskytten Jonathan Andersson var stekhet när Skellefteå IBK tog en överlägsen 10–3-seger mot IBS Dalen i herrtvåan.

Jonathan Andersson, fyramålsskytt i Skellefteå IBK, klappas om.

Jonathan Andersson, fyramålsskytt i Skellefteå IBK, klappas om.

Foto: Andreas Forslund

Innebandy2021-11-28 19:44

Andersson klev in i handlingen direkt. Efter sju minuters spel var han tvåmålsskytt och det slutade med ett hattrick redan i den första perioden. Skellefteå IBK avgjorde matchen i ett tidigt skede och det stod 5–1 på tavlan efter den första perioden.

IBK trummade på och utökade ledningen till 8–2 i mittenakten. I den tredje perioden blev Jonathan Andersson fyramålsskytt när IBK gick ifrån till en övertygande 10–3-seger. Det var IBK:s tredje raka trepoängare.

– Det känns skönt. Jag kände mig pigg och vår femma hade många lägen och spela stundtals väldigt bra. Sedan så har vi ju väldigt ungt lag så vi lär oss saker varje dag, säger Jonathan Andersson som svarade för fyra mål och två assist.

Timothy Lindberg såg till att Rönnskär fick en drömstart borta mot Spöland Vännäs. Han prickade in ledningsmålet redan efter 21 sekunder. Rönnskär utökade också till 2–0, men den glädjen blev inte långvarig.

Spöland kunde vända till en 3–2-ledning innan den första perioden var över. I mittperioden tappade Rönnskär kontakten helt när hemmalaget ryckte ifrån till en 8–3-ledning.

Spöland avslutade matchen med en 5–0-seger i den sista akten och Rönnskär fick därmed åka hem med en 13–3-förlust i bagaget.

Fakta

Skellefteå IBK–IBS Dalen 10–3 (5–1, 3–1, 2–1)

Mål, IBK: Jonathan Andersson 4, Oscar Wahlberg, Joakim Nilsson, Peter Hartman, Carl From, Hampus Stål, Viktor From.

Spöland Vännäs–Rönnskär 13–3 (3–2, 5–1, 5–0)

Mål, RIF: Timothy Lindberg, Anton Helander, Jonatan Bergman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!